SPR:n Akaan osastot suunnittelevat yhdistymistä

Viialan SPR:n puheenjohtaja Tuija Haavisto kertoi yleisölle diabeteksesta Viialan työväentalolla helmikuussa järjestetyssä lastentapahtumassa.

SPR:n Kylmäkosken, Toijalan ja Viialan osastot suunnittelevat voimiensa yhdistämistä ensi vuoden alusta. Kylmäkosken, Viialan ja Toijalan osastot ovat käsitelleet yhdistymistä omissa kokouksissaan, ja seuraavaksi asia etenee SPR:n Hämeen piirin.

Yhdistymisestä päättää lopullisesti SPR:n Hämeen piirin hallitus. Piiri ottaa kantaa myös nimikysymykseen. Osastojen ehdotus on, että yhdistyneet osastot jatkaisivat toimintaansa Akaan osaston nimellä.

Tekijöitä vähän

SPR:n Kylmäkosken osaston puheenjohtaja Pasi Paija ja SPR:n Viialan osaston puheenjohtaja Tuija Haavisto toteavat osastojensa kärsivän resurssipulasta. Pasi Paija harmittelee tekijöiden käyneen vähiin.

– Aloite on alun perin lähtöisin meiltä. Otimme piiriin yhteyttä ja pidimme yhteisen palaverin, jossa oli paikalla myös Toijalan ja Viialan osastojen edustajia. Piirikin näytti asialle vihreää valoa, kertoo Kylmäkosken osaston puheenjohtaja Pasi Paija.

Kylmäkoskella yhdistymisen hyväksyi osaston hallitus. Osasto lähestyi jäseniään myös kirjeellä, jossa toivottiin osallistumista kokoukseen tai kannanottoa asiaan.

– Kukaan ei ottanut yhteyttä. Ilmeisesti jäsenet olivat samanmielisiä, että on hyvä yhdistyä, Paija toteaa.

SPR:n Kylmäkosken osastoon kuuluu noin 50 jäsentä. Yhdistys täyttäisi lähivuosina 65 vuotta. Osaston toimintaan ovat kuuluneet vuosi- ja kevätkokoukset sekä Nälkäpäiväkeräys Tokmannilla sekä Tarpiakodin joulujuhla yhdessä seurakunnan kanssa. Puheenjohtajan mukaan Nälkäpäiväkeräys ja joulujuhla toteutetaan Kylmäkoskella myös jatkossa.

Lisää näkyvyyttä SPR:lle

Viialan osastoon kuului viime vuoden lopussa 60 jäsentä. Osaston näkyvimmät toimintamuodot ovat ensiapuryhmätoiminta yhteistyössä alueen muiden osastojen kanssa sekä Nälkäpäiväkeräys. Terveyspiste työväentalolla ja Reddie Kids -toiminta ovat tauolla kävijöiden puutteen vuoksi.

Viialassa yhdistymisasian eteenpäin viemisestä päätti kevätkokous. Asia oli mainittu myös jäsenille lähetetyssä kutsussa.

SPR:n Viialan osaston puheenjohtaja Tuija Haavisto kertoo, että yhdistymisellä tavoitellaan SPR:lle laajempaa näkyvyyttä Akaan kaikissa taajamissa.

Haaviston mukaan osastot pyrkivät houkuttelemaan vielä tänä vuonna uusia jäseniä riveihinsä. Toimintaa tehdään tutuksi akaalaisille muun muassa toukokuussa Kylmäkoskella järjestettävässä maatilapäivässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?