Vuodenajat soivat Viialan kirkossa

Elina Rantamäki.

Sunnuntaina 5.3. kello 14 Viialan kirkossa kuullaan Luomisen juhlaa täynnä -konsertti, jonka punaisena lankana on vuodenajoista sävelletty musiikki. Musisoimassa ovat pianisti Mikko Haapaniemi ja sopraano Elina Rantamäki. Molemmat muusikot työskentelevät kanttoreina Järvenpään seurakunnassa.

Konserttiohjelman pääpaino on Tšaikovskin teoksessa Vuodenajat. Kyseessä on sarja pianolle sävellettyjä miniatyyrejä, jokaiselle kuukaudelle omansa. Jokaiseen kuukauteen liittyy myös kappaletta kuvaava runo. Ei ole kuitenkaan vedenpitäviä todisteita siitä, että säveltäjä olisi mitenkään osallistunut runojen valintaan, vaan luultavasti kyseessä on kustantajan valitsemat runot. Runoilija Lassi Nummi on kirjoittanut runoista suomenkieliset vastineet, jotka ovat luettavissa konsertin käsiohjelmasta.

Vaikka Tsaikovski itse suhtautui tähän sarjaan välinpitämättömästi ja sävelsi sen lähinnä suuren palkkion tähden, on teos kuitenkin täynnä romanttisen pianomusiikin helmiä.

Pianomusiikin lisäksi konsertissa kuullaan suomalaisia hengellisiä lauluja, jotka ovat valittu niin ikään vuodenaikoja ajatellen. Konsertin kesto on noin tunti.

Mikko Haapaniemi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?