Valtuusto asetti valiokunnan valmistelemaan kaupunginjohtajan irtisanomista tai siirtämistä muihin tehtäviin

Vasemmistoliiton Matti Humaloja peräsi syitä valiokunnan perustamiselle. Jukka Saari ihmetteli muun muassa esityksen ajankohtaa. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaan valtuusto hyväksyi keskiviikkoillan kokouksessaan kaupunginhallituksen esityksen tilapäisen valiokunnan asettamisesta valmistelemaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomista tai siirtämistä muihin tehtäviin. Päätös syntyi äänin 31–12. Äänestyksen hävinneet valtuutetut jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Äänestyksessä kokoomuksen ja keskustan valtuutetut sekä vihreiden yksi ja kristillisdemokraattien yksi valtuutettu olivat esityksen takana Demariryhmän äänet jakaantuivat 10 puolesta ja 6 vastaan. Vasemmistoliiton ja perussuomalaisten valtuutetut vastustivat valiokunnan perustamista.

Valiokunnan perustamista kannattivat Markku Anttila (kesk), Salla Bister (sd), Sirpa Hämäläinen (kok), Sanna Jaakola (kok), Saila Kallioinen (sd), Heikki Knuutila (sd), Sirkka Koivuniemi (kesk), Eero Lapinleimu (kok), Jaakko Leinonen (kok), Vesa Liehu (kesk), Inka Loppi (sd), Tuomo Närkki (kok), Mika Pajasmaa (kok), Henri Palm (sd), Vesa Peltola (kok), Mari Peräkivi (kesk), Heli Piirainen (vihr), Arja Raiski (sd), Harri Rantala (sd), Henna Rantanen (sd), Ilkka Rehuttu (kesk), Mirva Ritari (kok), Jouko Rytkönen (kok), Juhani Salin (sd), Jukka Salminen (kok), Susanna Saxberg (kok), Mika Setälä (kd), Tuomo Smått (kok), Timo Tammisto (sd), Anni Tiura (kok) ja Jouni Vaittinen (kesk).

Valiokunnan perustamista vastustivat vasemmistoliiton Matti Humaloja, Niina Koivuniemi, Antti Maijala ja Jukka Saari, demarien Hannu Järvinen, Kirsi NordSarkola, Saija Roininen, Harri Rämö, Jouni Salonen ja Seija Tromstedt sekä perussuomalaisten Marita Markkula ja Juho Rupposen tilalla varavaltuutettuna paikalla ollut Tapio Kivistö.

Valiokuntaan valittiin jäseniksi Henna Rantanen, Mika Pajasmaa, Markku Anttila, Mika Setälä, Heli Piirainen, Matti Humaloja ja Marita Markkula. Puheenjohtajana toimii Mika Pajasmaa ja varapuheenjohtajana Henna Rantanen.

Lisäksi valtuusto  päätti, että valiokunnan tavoitteena on valmistella asia 29.3. kokoontuvalle valtuustolle. Päätös aikataulusta syntyi äänin 12–31. Äänestyksen hävinneet eivät halunneet valiokunnan työlle tarkkaa aikataulua. Äänestyksessä tappiolle jääneet jättivät päätöksestä eriäviä mielipiteitä.

Kaupunginjohtajan kohtalosta päättää valtuusto. Irtisanomiseen tai toisiin tehtäviin siirtämiseen johtavan päätöksen tekemiseen vaaditaan, että sitä kannattaa kaksi kolmasosaa kaikista valtuutetuista.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari ei osallistunut valtuuston keskiviikkoiseen kokoukseen. Häntä tuurasi henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori.

Kommentit (4)

  1. Eljander

    Akaasta on siirtynyt juhlahumun kyllästämiä johtajia naapurikuntiinkin 🙂

    Vastaa
  2. tiedoton

    Kuntalaisilla olisi oikeus saada tietää syy, mikä on aiheuttanut luottamuspulan!

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>