Ystäväjuhlaa vietettiin Sykkeellä

Ystävänpäivätapahtuman näytelmä sijoittui vanhainkoti Iltatähden Ikikukka-osastolle, jonka asukkaina olivat Sirkka-Liisa Haapanen (vas.), Maija Majuri, Helena Lampinen, Irma Luoma, Arja Salo, Sanni Nikali ja 106-vuotias ”Juutas” Erkki Kitunen (edessä).

Putte Possun nimipäivälaulussa lauletaan, että siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana. Aika monen toive toteutui, kun SPR:n Toijalan osaston tiloissa Sykkeellä vietettiin ystävänpäiväjuhlaa 12.2. Tupa oli lähes täynnä väkeä ja tunnelma korkealla.

Alkajaisiksi juotiin makoisat kahvit ja vaihdettiin kuulumisia, ja sitten päästiin vauhtiin yhteislauluin ja erilaisten ohjelmien muodossa. Joukolla mietittiin vastauksia kiperiin kysymyksiin ja ratkottiin arvoituksia. Sananlaskuissa pohdittiin säihin ja ilmoihin liittyviä sanontoja ja todettiin, että mahtaako enää pitää paikkaansa, että Matista (24.2.) lumiportit aukee tai että Pentti (21.3.) määrää kevvään sään. Sitten oli vuorossa kertomus vanhanajan radio-ohjelmista ja ennen jumppaa kuultiin runo maalaishiirestä ja kaupunkilaishiirestä.

Kunnon juhlissa pitää olla myös näytelmä, ja tällä kertaa oltiin tekemässä radiohaastattelua Iltatähden vanhainkodin pirteistä vanhuksista. Vastauksia pitkän iän salaisuuteen kuultiin monenlaisia. Muun muassa eräs vanhus iloitsi, että hänen poikansakin olivat juuri päässeet vanhainkotiin, ja toinen kertoi lähtevänsä iloisena aamukahville, jos ei löydä omaa nimeään lehden kuolinilmoituksista. Asukkaiden mielestä elämä sujuisi mukavasti, kunhan tanssikaverit olisivat vanhainkodissa selvästi nuorempia.

Mukavan yhdessäolon päätteeksi pidettiin vielä arpajaiset ja ennen kotiinlähtöä sovittiin, että ensi vuonna tavataan samoissa merkeissä – ollaan ystäviä yhdessä!

 Riitta Mäkelä

Ystävänpäivätapahtumaan Sykkeelle saapui osanottajia lähes tuvan täydeltä. Kuvat: Riitta Mäkelä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?