Leijona Futsalin kausi lähestyy huipennusta

Futsal-Liiga on edennyt runkosarjan osalta jo loppusuoralleen. Leijona Futsalin osalta se tarkoitti viime lauantaina kauden viidenneksi viimeistä peliä, kun joukkue piipahti Somerolla viime kauden pronssimitalisti SoVon vieraana. Kovana kotijoukkueena tunnettu SoVo piti pisteet isännän ottein lukemin 3–1 (1–0).

Normaalisti näiden joukkueiden kohdatessa pelissä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita vaikka muille jakaa. Tällä kertaa ottelu ei kuitenkaan noussut klassikkojen joukkoon. SoVo puolusti harvinaisen passiivisesti, mikä aiheutti sen, että pelissä ei maalipaikoilla mässäilty. Palloa tyydyttiin pitkälti pyörittämään vaarattomalla alueella, ja vastaiskupeli oli minimissä puolin ja toisin.

Kotijoukkue oli kuitenkin tänään askeleen terävämpi. Vaikka maalipaikat menivät suunnilleen tasan, ehkä niukasti jopa vierasjoukkueen nimiin, niin maalithan ne futsalissa ratkaisevat. SoVo teki niitä kaksi, ja kolmannen lopussa tyhjään vierasmaaliin. Leijona Futsal puolestaan osui vain kertaalleen, kun parasta pelikuntoaan vasta etsivä Jovan Stankovic osui toisella jaksolla. Vieraiden parhaana palkittiin tällä kertaa Petri Grönholm.

Puolivälierien kotietu tähtäimessä

Liigan runkosarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta. Näistä neljästä pelistä Leijona Futsal pelaa tällä viikolla kaksi, molemmat kotikentällä Toijalan Monitoimihallissa. Vastaan keskiviikkona 22.2. Pirkanmaan derbyssä asettuu PJK Pirkkalasta, ja lauantaina puolestaan maajoukkuepelaajia vilisevä KaDy vierailee Jyväskylästä Akaassa. Kotijoukkue kaipaa vielä pisteitä sarjataulukkoon, jotta paikka neljän parhaan joukossa varmistuisi. Se tarkoittaisi arvokasta kotietua maaliskuun puolenvälin jälkeen alkaviin puolivälieriin.

Futsal-Liigan sarjataulukko

Sievi FS 18 ottelua, 46 pistettä

Leijona Futsal 18, 39

llves FS 17, 37

SoVo 18, 36

KaDy 18, 32

GFT 18, 29

FC Kemi 18, 27

PP-70 18, 18

————————

Ruutupaidat 17, 17

Riemu 18, 16

PJK 18, 15

————————

Tervarit 18, 7

 

Futsal-Liigan pistepörssi

Arber Istrefi, SoVo, 21+14=35; Jussi Nyström, Leijona Futsal, 28+5=33; Rami Tirkkonen, Sievi FS, 24+9=33; Dusan Milojevic, Leijona Futsal 16+15=31; Gesim Voca, SoVo, 22+8=30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?