Akaa-Volley aloittaa pudotuspelit lauantaina Rantaperkiön Iskua vastaan

Niko Toppari tuli Akaa-Volleyn kokoonpanoon Arttu Löfgrenin jouduttua sormileikkaukseen. Pudotuspelien alkaessa uusi yleispelaaja/hakkuri näytti, että on valmis ottamaan vastuuta joukkueen hyökkäyspelissä. Kuva Harri Mattila.

Miesten lentopallon ykkössarja saatiin viikonloppuna tämän kauden osalta päätökseen. Akaa-Volley päätyi sarjataulukossa kakkoseksi Kyky-Betsetin jälkeen. Kyyjärvellä on tehty betonifirma Betsetin tuella jo vuosia hyvää työtä lentopallorintamalla. Tällä kaudella joulutauon jälkeen voittamaton Kyky-Betset on vakavasti tyrkyllä mestaruusliigaan.

Akaa-Volley on yhtä tosissaan. Runkosarjan kakkospaikka oli varma jo ennen viikonlopun matkaa Nilsiään ja Joensuuhun. Niinpä joukkueen valmennusjohto Lauri Tihinen ja Risto Lahti oli antanut vapautuksen joukkueessa runsaasti  vastuuta kantaneille Joni Mikkoselle, Jimmy Hernandezille, Dmitri Boricheville, Rami Rekomaalle ja Ossi Heinolle.

– Näin eniten kuormitetut pelaajat ovat pudotuspelien alkaessa huilanneita ja nälkäisiä. Ja samalla saimme katsastettua vähemmälle peliajalle jääneiden kavereiden nykykunnon. Tärkeätä oli antaa pelituntumaa myös keskitorjujan tontille sormioperaatiosta palanneelle Teemu Koivuselle ja joukkueeseen vasta liittyneelle Niko Topparille, selvitti Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen.

Nilsiässä Akaa-Volley sai paikalliselta Nujakalta tylysti turpaan lukemin 3–0.

– Se ei ole ihme, kun kokoonpano oli aivan uusi. Olen todella tyytyväinen siitä, miten joukkue kasvoi sunnuntain peliin Susiraja Volleyta vastaan. Haastoimme joensuulaiset tosissaan, vaikka tuossakin koitoksessa kokeilimme pelaajia heille hieman oudoimmilla pelipaikoilla, valmentaja Tihinen kertoi.

Osan SurVo-pelistä Akaa-Volley meni kahden passarin taktiikalla. Hasse Mattila ja Juuso Paananen olivat yhtä aikaa kentällä.  Miika Puranen ja Niko Toppari puolestaan pelasivat sekä yleispelaajina että hakkureina.

– Hävisimme Joensuussa lukemin 3–1, mutta annoimme kunnon vastuksen. Tappion selittää SurVon erittäin hienosti toiminut torjuntapeli. Ottivat meitä vastaan kokonaista 18 torjuntapistettä, selvitti Tihinen JukkaPekka Humalojan kirjaamista tilastoista.

Akaa-Volleyn kakkosvalmentajan Risto Lahden mukaan sekä valmentajilla että ennen kaikkea yleisöllä on seuraavien viikkojen aikana nautittavaa katseltavaa, jos Joensuussa nähty asenne saadaan siirrettyä nyt alkaviin pudotuspeleihin.

Viikonlopun matkapelien onnistuja Akaa-Volleyn kokoonpanossa oli keskitorjuja Teemu Koivunen. Nilsiässä tilastomerkintä 14 (+14) ja Joensuussa 11 (+5). Niko Toppari sai valtavasti hyökkäysvastuuta Joensuussa. Neljän erän pelissä saldo 24 (+15) kertoo siitä, että yhteistyö passareiden kanssa alkaa toimia.

Ensi viikonvaihteessa alkavat ykkössarjan pudotuspelit. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Akaa-Volleyn vastustaja on tuttuakin tutumpi Rantaperkiön Isku, joka saapuu Toijalan Monitoimihallille lauantaina kello 18. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat Tampereella Pyynikin Palloiluhallissa.

– Tulossa on mielenkiintoinen paikallisvääntö. Rantaperkiön porukka on nuori ja osaava. He ovat kauden aikana kehittyneet melkoisesti. Nyt aletaan nauttia lentopallon pudotuspelitunnelmasta. Kotikatsomo toivottavasti täyttyy kannustuksesta, lähettää Tihinen toivomuksen Akaan lentopalloväelle.

 

 

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>