Edessä rakennuksen purku tai mittava peruskorjaus

Akaa kilpailuttaa Mäntymäen vanhainkodin palvelut

Akaan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Mäntymäen vanhainkodin palvelut kilpailutetaan. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Kaupunginhallituksen jäsen Jukka Saari  (vas) esitti, että kilpailutusta ei järjestetä, mutta hävisi äänestyksen äänin 4-7. Kilpailutusta vastaan äänestivät Hannu Järvinen (sd), Maritta Markkula (ps), Harri Rämö (sd) ja Jukka Saari. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren esityksen takana olivat Salla Bister (sd), Tapio Kivistö (ps), Inka Loppi (sd), Mari Peräkivi (kesk), Jouko Rytkönen (kok), Jukka Salminen (kok) ja Susanna Saxberg (kok).

Akaan kaupunki on myymässä Mäntymäen vainhankodin toiminnot. Uuden palveluntuottajan pitää joko korjata rakennus tai tehdä kokonaan uusi.

Kilpailutuksen tuloksena Mäntymäen vanhainkodin rakennukset myydään valitulle palveluntuottajalle. Tarjouspyynnössä voidaan asettaa vähimmäishinta ostotarjoukselle, mutta rakennuksen tontti vain vuokrataan valitulle palveluntuottajalle.

Valitun palveluntuottajan edellytetään korjaavan vanhainkotirakennuksen tai purkavan sen sekä rakentavan uuden tilalle, koska nykyisellään siellä ei voida tuottaa tehostetun palveluasumisen palveluita kunnollisesti. Korjaamisen tai uuden rakennuksen rakentamisajaksi on palveluntuottajan järjestettävä väistötilat Mäntymäen 30 asukkaalle enintään 60 kilometrin säteellä vanhainkodista.

Akaa kilpailuttaa Mäntymäen vanhainkodin toiminnan, koska tavoitteena on, että kaupungissa ei vuoden 2017 lopussa olisi lainkaan vanhainkotihoitoa. Tavoitteena on tehostettu palveluasuminen vieläpä niin, että pääosan palvelusta järjestäisivät yritykset. Ratkaisuun vaikuttaa myös vuonna 2019 voimaan tuleva sote-uudistus. Mäntymäen kiinteistö tuskin kelpaa maakunnalle lakisääteistä 3+1 vuotta pitempään.

Mäntymäen henkilökunta siirtyisi kilpailutusehtojen mukaan uuden palveluntuottajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Valtuustolle esitetään myös, että talousarviossa Mäntymäen muutostöihin varattua 85 000 euron määrärahaa ei käytettäisi,

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?