Akaan lukion kakkoset juhlivat tanssien

Akaan lukion toisen vuoden oppilaat viettivät vanhojentanssipäivää perjantaina arvokkaasti tanssien ja parhaimpiinsa pukeutuneina ja laittautuneina.

Kia Lingman heräsi perjantaina aamuviideltä ehtiäkseen kampaajalle ja meikkaukseen. Vaaleanpunaisen mekon Kia oli hankkinut käytettynä netistä. Hänen mukaansa satsaus päivään on hintansa arvoinen.

– Kuluja en ole uskaltanut laskea, mutta tämä on sen arvoista, Kia Lingman toteaa.

Valma Välimäen vanhojenpäivän valmistelut alkoivat aamukuudelta äidin tekemällä kampauksella. Meikin Valmalle teki ystävä. Kuluja syntyi mekosta 150 euron verran. Kaksivärinen asu, johon kuului musta alaosa ja beige yläosa, oli tilattu netistä mittojen mukaan.

– Halusin mahdollisimman erilaisen mekon kuin muilla – sellaisen, joka erottuu ja joka ei ole kauhean iso. Olen tähän tosi tyytyväinen, Valma toteaa.

Aleksi Pirttijoki pukeutui lainafrakkiin.

– Aamulla on herätty aikaisin ja laitettu juhlakamppeet kuntoon. Viikolla kävin parturissa, Aleksi kertoo.

Aleksi oli kenraaliharjoituksen jälkeen tyytyväinen tanssisuorituksiin. Ohjelmaan kuului 11 tanssia.

– Tanssi meni ihan hyvin, vaikka alkuun jännittikin. Näitä on harjoiteltu paljon, hän sanoo.

Akaan lukion kakkoset tanssivat perjantaina Toijalan Monitoimihallilla kahdessa päivänäytöksessä sekä yhdessä iltanäytöksessä.

Katri Tyrväinen (vas.) tanssi mustassa housupuvussa. Kia Koivulan ja Ilona Mikkolan asut oli hankittu Tampereelta. Tampereen konservatoriossa tanssijaksi opiskeleva ja iltalukiota suorittava Ilona osallistui kaverinsa parina Akaan lukion vanhojentansseihin.

Kia Lingmanin (vas.) ja Valma Välimäen mukaan vanhojentanssipäivä on kaiken panostuksen arvoinen. – On hienoa päästä esiintymään näin laittautuneena, Valma toteaa.

Véra Koskinen (vas.) tilasi oman juhlapukunsa Kiinasta, Katariina Kivistö-Rahnaston ja Suvi Heleniuksen mekot olivat vaateliikkeistä Tampereelta.

Katriina Aallon ja Juho Lundánin juhlaeleganssia.

Laura Saarela ja Julius Siltanen valmiina parketille.

Miehet frakeissaan: Ville Ritari (vas.), Niko Laajoki, Aleksi Pirttijoki ja Jasper Koskinen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>