Maltti ja Valtti tulevat lauantain ystävänpäivätapahtumaan

Toijalan MLL kasvatti innokkaan hallituksensa äärimmilleen

Tuuli Talvitie (vas.) on Toijalan MLL:n uusi puheenjohtaja. Viime perjantain perhekavilassa olivat hallituksesta myös Anni Määttä ja Milla Saarela poikiensa Aidon ja Rasmuksen kanssa. Etualalla leikkii valkeakoskelaisen Tiia Petterssonin poika Sampo.

MLL:n Toijalan paikallisyhdistys joutui syyskokouksen yhteydessä tarkistamaan säännöistään, mitä niissä sanotaan hallituksen koosta. Kahdeksan aktiivisen hallituslaisen lisäksi mukaan halusi neljä uutta ihmistä, eikä kukaan ollut luopumassa paikastaan. Onneksi säännöt sallivat juurikin täyden tusinan.

Uutena puheenjohtajana on aloittanut Tuuli Talvitie, joka ehti olla hallituksessa pari vuotta. Reitti MLL:n paikallistoimintaan oli perinteinen.

– Muutimme tänne kolme ja puoli vuotta sitten, ja kun ketään ei tuntenut, menimme ensin muskariin. Siellä keräsimme muutaman muun kanssa rohkeutta ja lähdimme katsomaan, minkälaista on MLL:n perhekahvila ja muu toiminta.

Jo viime vuonna Toijalan MLL:n hallitus alkoi pitää virallisten kokousten lisäksi ”hallituksen iltakouluja” jäsenten kotona. Näin ihmiset tutustuivat paremmin toisiinsa, ja ideoita uudesta toiminnasta ja vanhan virittämisestä alkoi ryöpytä. Tämän vuoden puolella vauhti on kasvanut.

– Nyt meillä on hallituksessa ammattitiedottaja, Leena Nyysti, ja ensimmäistä kertaa myös innovaattori. Hän on sen itse keksinyt, Tuuli Talvitie kehaisee, ja tittelinhaltija Anni Määttä jatkaa.

– Heittelen ideoita, ja niitä sitten toteutetaan tai ei toteuteta. Yritän keksiä uutta toimintaa ja myös uusia keinoja varainhankintaan. Yhteistyö yritysten kanssa voisi olla vastavuoroisempaa, Määttä miettii.

Iltaperhekahvilaa ja Laatulauantaita

Yksi vanha mutta pitkän tauon jälkeen henkiin herätetty toimintamuoto on iltaperhekahvila. Se alkaa pyöriä Kulttuuritalo Laaksolassa tiistaisin kello 17.30–19.30, ja ensimmäinen kerta on ensi viikolla, 21. helmikuuta.

– Kun päivisin perhekahvilassa käyneet palaavat töihin, he ikävöivät kahvilaa ja kavereita. Iltakahvilaan hekin ehtivät, ja se on tietysti tarkoitettu molemmille vanhemmille. Kevät on pilottijakso, jonka ajan iltaperhekahvilaa pidetään noin joka toinen viikko. Sen jälkeen arvioidaan tilanne uudestaan, Tuuli Talvitie kertoo.

Vanhempien omaa ja yhteistä aikaa ajatellen Toijalan MLL on käynnistämässä myös työnimellä Laatulauantai suunniteltua toimintaa.

– Silloin vanhemmat ja yksinhuoltajat voisivat tuoda lapsensa hoitoon ja käydä liikkumassa tai ravintolassa tai muuten käyttää paikallisia palveluja, Anni Määttä sanoo.

– Täällä on paljon muualta tulleita, joilla ei ole tuttuja ja turvaverkkoa. Laatulauantai on ehdotus, joka ei ehkä muuten tulisi mieleen mutta johon on helppo tarttua, kuvailevat Tuuli Talvitie ja Milla Saarela, yksi uusista hallituksen jäsenistä.

Saarela ehti olla jo viime syksynä perhekahvilavastaavana, ja idea hallitukseen tulosta oli Tuuli Talvitien. Saarela on hallituksen työstä vähintäänkin innoissaan.

– Tämä on ihan erilainen ryhmä kuin mikään niistä, missä olen ollut. Kun jotain ehdottaa, vierestä sanotaan, että sä oot ihana ja toi on tosi hyvä idea.

Kulttuuritalo Laaksolassa tukikohtaansa pitävä yhdistys on huolissaan myös Akaan kaupungin kulttuuripalveluiden tilanteesta. Kortena tähän kekoon Toijalan MLL järjestää tulevana lauantaina kello 15 Toijalan yhteiskoululla maksuttoman ystävänpäivätapahtuman, jota kunnioittaa läsnäolollaan muun muassa maan tunnetuin poliisipari Maltti ja Valtti.

– Haluamme avointa kulttuuritoimintaa kaikille lapsiperheille. Tässä tapahtumassa ovat mukana myös muun muassa Akaan kaupunki ja Akaan muut MLL-yhdistykset, kertoo puheenjohtaja Talvitie.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?