Akaan lukion abit juhlivat koulun loppumista

Akaan lukion abit juhlivat torstaina koulutyön päättymistä. Päivä huipentui penkkariajeluun ja  abien karkkisateeseen.

Aalo Kumpulaisen ja Noora Pasin mukaan iloiseen juhlintaan liittyy myös haikeutta.

– Useat ovat olleet tässä koulussa jo yläasteella, ja paikat ja opettajat ovat tulleet tutuiksi. Täällä on ollut tosi turvallista, ja koulusta on muotoutunut ikään kuin koti, mutta napanuora on pakko joskus katkaista, Aalo Kumpulainen toteaa.

Noora Pasin mielestä lähtö koulusta tuntuu turvattomalta, mutta samalla mielessä on jännitystä ja odotusta, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Ei tämä elämä peruskouluun eikä lukioon pääty, Pasi tuumaa.

Noora Pasia odottaa lukion jälkeen armeija. Hän lähtee heinäkuussa Parolannummelle.

– Olen ihan nuoresta asti ollut sitä mieltä, että menen sinne. Se ei ollut mikään päähänpisto.

Pidemmän tähtäimen suunnitelmat ovat vielä auki.

– Tulin lukioon sen takia, etten tiennyt, mikä minusta tulee, enkä tiedä vieläkään. Jos intistä saisi inspiraatiota uraa ajatellen, Noora Pasi sanoo.

Aalo Kumpulainen hakee yliopistoon opiskelemaan englantia.

– Kielentutkimus kiinnostaa, mutta haluan myös toiminnan ammatin, jossa voisi hyödyntää mielenkiintoa kieltä kohtaan. Opettajaksi en halua, mutta kääntäminen kiinnostaa, Aalo Kumpulainen kertoo.

Penkkaripäivänä Aalo Kumpulainen oli pukeutunut Donald Trumpiksi ja Noora Pasin asun esikuvana oli tarkka-ampuja Anni Oakley. Juhlijoiden joukossa nähtiin myös muun maussa Tähtien sodan Darth Vader, Pulp Fictionin Mia Wallace, intiaanityttö Pocahontas sekä joukko erilaisia eläinhahmoja.

Elina Rautiainen (vas.) oli pukeutunut Hello Kittyksi ja Sara-Sofia Majalahti, Inka Alanen ja Miri Ahonen olivat yksisarvisia.

Kuorma-auton lavalla nähtiin kaikenlaisia tyyppejä.

Emilia Hakala oli Pulp Fiction -elokuvan Mia Wallace. Idea hahmosta syntyi, kun Emilian kaveri totesi Emilian näyttävän otsatukan leikkaamisen jälkeen aivan Mia Wallacelta. – Päätin, että minähän olen se. Sitä varten ei tarvinnut paljon tehdä.

Johanna (vas.), Iina ja Jesse Juomoja tulivat koulun lähelle katsomaan, kun abit lähtivät penkkariajelulle. Jessen mielestä meno kuorma-auton lavalla näytti hurjalta. Johanna Juomoja ihaili hienoja pukuja.

Aalo Kumpulaisen penkkarihahmon esikuvana oli Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Asun oli ommellut Aalon äiti, kun sopivaa asua ei muuten löytynyt. Noora Pasi oli tarkka-ampuja Annie Oakley.

Susanna Koski oli hankkinut merihenkisen asunsa naamiaisasuliikkeestä.

Milla Pajasmaa (vas.) oli pesukarhu ja Viivi Pajasmaa intiaanityttö Pocahontas.

Heidi Mäkinen ja Emmi Mäkinen – piru ja enkeli.

Jenni Laine esiintyi tutkimusmatkailijana ja Piia Riutta oli merirosvo Jack Sparrow.

Papukaija ja hirviö – Tanja Mattila ja Thao Mai.

TJ nolla, TJ nolla -huudot kaikuivat, kun abit lähtivät koulun pihalta penkkariajelulle.

Penkkariajelijat pysähtyivät Toijalan torille heittelemään yleisölle karkkeja.

4-vuotias Kiira Nieminen ja 2-vuotias Peetu Nieminen olivat tulleet Toijalan torille katsomaan penkkarihulinaa yhdessä äitinsä Heini Niemisen kanssa. Kiira iloitsi saamastaan karkista.

Voimanaisia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.