Näkymä ja Maaseudun Sivistysliitto sopivat ITE-yhteistyöstä

Ensi kesän Näkymä toteutetaan ITE-taiteen hengessä

Viime kesän Näkymän teemana oli puu. Panu Ollikainen kuorrutti ystävänsä foliolla ja asetteli Ystävät haliotteeseen.

Näkymä 2017 -ympäristötaidenäyttely esittelee Akaassa ensi kesänä teoksia ITE-taiteen hengessä. Näyttelyn teemallisena painotuksena on luova osaaminen, jonka taustalta peilautuu itse tehty elämä. Näyttelyyn etsitään taiteilijoita ja teoksia julkisella haulla sekä kuratoituna ITE-kartoituksena.

Kevään kuluessa Näkymä-sivustolle avautuva kansainvälinen teoshaku on avoin sekä ammattitaiteilijoille että kaikille ITE-teemasta kiinnostuneille itseoppineille taiteentekijöille. Teosmateriaalia, tekniikkaa tai välinettä ei ole rajattu, vaan lähtökohtana on taiteellinen soveltuvuus paikalliseen ympäristöön, vuodenaikaan sekä käytännön olosuhteisiin. Esille halutaan erityisesti arjen ympäristöissä syntyvää luovaa osaamista sekä omaperäistä nykykansantaidetta.

Pääasiallisena teosympäristönä on Nahkialanjärven alue Toijalassa. Uusia teospaikkoja etsitään paikallisesti eri sidosryhmien ja yritysten elinpiiristä sekä julkisista tiloista. Näkymä jatkaa ja kehittää myös viime vuonna aloitettua paikallista yritysyhteistyötä. Näyttelyn lähtökohtana on tarjota monipuolisen vuorovaikutteisesti teospaikkoja ITE-henkiselle taiteelle.

Ensi kesän Näkymän pääyhteistyökumppani on Maaseudun Sivistysliiton ITE Pirkanmaalla -hanke. Taustaorganisaatiossa jatkavat Akaan kaupunki sekä Taide Akaa ry.

Taiteellisina vastuuhenkilöinä ovat viime vuonna puuteemalla aloittaneet kuraattori Pauli Ahopelto sekä tuottaja NiinaAnneli Kaarnamo.

Jo viidennentoista kerran järjestettävän Näkymän avajaisia vietetään Toijalassa 30. kesäkuuta, ja näyttely jatkuu elokuun loppuun. Näkymään on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?