Mukana myös paikallista osaamista

Nuorisokonsertti kokosi riparilaiset yhteen

Beatbox-duo otti yleisön haltuun jo esityksen ensisekunneilla. Kuvassa Sainey Gibba selvittää yleisön edustajan avulla bassorummun ääntä.

Toijalan yhteiskoulun ovet olivat auki nuorille nyt myös viikonloppuna, kun koulun salissa järjestettiin nuorisokonsertti lauantaina 11. helmikuuta. Yhteiskoulun vanhempainyhdistyksen järjestämässä ja ideoimassa tapahtumassa esiintyi kokkolalainen Herz-yhtye, lämmittelijänään koulun entisten oppilaiden, Eero KeskiPetäjän ja Sainey Gibban muodostama beatbox-duo.

– Meitä sanottiin beatboxaajiksi, mutta me ei oltu ihan varmoja mitä se tarkottaa. Joskus ollaan kuultu, että se liittyy jotenkin rumpuihin, kaksikko aloitti huumorilla sävytetyn esityksensä.

Yleisöäkin osallistaneessa esityksessään beatboxaajat esittivät omia versioitaan kuuluisista hittikappaleista ja imitoivat musiikkityylejä jazzista aina klassiseen musiikkiin asti. Versioitavia artisteja olivat muun muassa Martin Garrix ja useat Vain elämää -tähdet.

Helppo laulaa mukana

Kokkolalainen Herz-yhtye soitti tapahtumassa noin tunnin keikan. Yhtyeeseen kuuluvat Arvi Toivonen (koneet, synat), Juhana Niemelä (kitara), Esa Klapuri (rummut), Julia Läspä (laulu), Niina Kykyri (basso) ja Tuomo Vuolle (koskettimet).

Illan pääesiintyjä oli kristillistä popmusiikkia esittävä kuusihenkinen Herz. Nykyisellä kokoonpanollaan noin nelisen vuotta aktiivisesti keikkaillut yhtye soitti konsertissa omia kappaleitaan, lukuun ottamatta lyhyttä coverpätkää JVG:n Tarkenee-hitistä. Toijalan keikka on yhtyeen toiseksi viimeinen esiintyminen ennen maaliskuussa alkavaa keikkataukoa.

– Toijala on jännä paikka sillä tavalla, että meillä on aikaisemminkin ollut tarkoituksena tulla tänne, mutta aina ollut hieman hilkulla se asia. Tuntuu hyvältä olla tänään täällä, yhtyeen rumpali Esa Klapuri kertoi.

Rippikoulua käyville nuorille oli tapahtumaan vapaa pääsy ja riparikorttimerkinnän innoittamana olivat tapahtumaan saapuneet myös 14-vuotiaat Siina Mäkinen, Janica Karppinen, Anna Rasi ja Emma Kuittinen Viialasta. He olivat saaneet tiedon tapahtumasta koulun Wilma-sovelluksen kautta ja olivat konsertin jälkeen silminnähden hyvällä tuulella.

– Meininki oli hyvä ja kappaleissa oli helppo laulaa mukana, tytöt kehuivat.

Tapahtuma oli kokeilu

Toijalan yhteiskoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Miia Ahola ja sihteeri Elina Vaittinen kiittelivät tapahtuman jälkeen vuolaasti tapahtuman yhteistyökumppaneita ja tukijoita.

Viialalaiset Siina Mäkinen (vas.), Janica Karppinen, Anna Rasi ja Emma Kuittinen pitivät konsertista, vaikkei Herz ollut ennestään tuttu kuin vain Emmalle.

– Ilman heitä ei olisi pystytty järjestämään tätä tapahtumaa. Reserviläisetkin tukivat tekemällä osan järjestyksenvalvonnasta talkootyönä, järjestäjät korostavat.

Puheenjohtaja kertoi nuorisokonsertin idean lähteneen siitä, ettei Akaassa tunnu vieläkään olevan tarpeeksi tekemistä nuorille. Herz-yhtye löytyi vanhempainyhdistyksen jäsenen ehdotuksen kautta ja lämppäriksi haluttiin jotakin paikallista. Beatbox-duo saatiin mukaan hetken etsimisen jälkeen, muun muassa kirkkoherra Ali Kulhian suosituksesta.

– Tämä tapahtuma oli eräänlainen kokeilu. Tapahtumien järjestäminen vaatii resursseja, eikä pienellä porukalla saada mitään hirveän isoja juttuja tehtyä. Kävijämäärääkin on vaikea arvioida etukäteen, mutta onhan se aina hienoa että jotain järjestetään.

Tapahtumaan osallistui kokonaisuudessaan 89 kävijää, joista rippikoululaisia oli iso osa. Aholan mukaan nuoria olisi mahtunut mukaan enemmänkin, mutta kokonaisuudessaan tapahtumaan oltiin tyytyväisiä. Muilta kuin rippikoululaisilta kerättiin tapahtumaan kahden euron pääsymaksu, jotka päätyvät vanhempainyhdistyksen rahastoon, josta maksetaan muun muassa stipendejä ja luokkaretkiavustuksia.

– Tänä keväänä on myös tulossa Valintojen putki -valistuskampanja Viialaan, jota olemme jo päättäneet tukea, Vaittinen lisää.

Vanhempainyhdistyksellä on seuraavana suunnitelmissa järjestää ala-astelaisille disco vielä tämän kevään aikana.

Sainey Gibba (vas.) ja Eero Keski-Petäjä esittelivät nuorisokonsertissa beatbox-taituruuttaan.

Tapahtuman järjestäjät ja tukijat kerääntyivät tapahtuman päätteeksi yhteiskuvaan. Kuvassa Hanna-Mari Yogaswaran, Iida Vaittinen, Petri Aarnio, Miia Ahola, Tuulikki Koski ja Elina Vaittinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?