Pappilan koululaiset viettivät talvipäivää Jalannilla

Jalannin jäällä oli torstaina kuhinaa, kun Pappilan koulun oppilaat viettivät jäällä talvipäivää.

Pappilan koulun noin kaksisataa oppilasta viettivät torstaina talvipäivää Jalannilla. Järven jäällä luisteltiin, hiihdettiin ja potkukelkkailtiin. Hiihtotekniikkaa opettivat Carlos Salinas ja Marko Jyrkinen Viialan Viristä sekä koulun omat opettajat.

Arvo Ylpön koulun keittiössä valmistettu keitto nautittiin rannalla. Oppilaita varten paikalle oli tuotu myös ulkokäymälä.

Pappilan koulun rehtori Matti Koppanen kertoo, että kipakka pakkanen tuntui aamulla joillakin varpaissa ja sormissa, mutta muuten pakkaslukemat oli huomioitu hyvin pukeutumisessa. Liike piti lapset ja aikuiset lämpiminä, ja aamupäivän aikana pakkanen lauhtui -11 asteeseen. Oppilaat palasivat koululle bussien kyydissä puolen päivän jälkeen.

– Luistelu, luisteluhiihto, itsekseen juokseminen, rastit, vapaa hiihto, luisteluhiihdon oppiminen ja jäällä potkukelkkailu, luettelevat oppilaat päivän parasta antia.

Oppilaiden mukaan reippaasta pakkasesta huolimatta kylmältä tuntui vain sormissa ja varpaissa.

Anni Rajalan (kelkan takana vas.), Nella Ruokolan ja Pilvi Setälän mielestä parasta talvipäivässä olivat rastit, luisteluhiihto ja se, että sai itse päättää tekemisen.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?