Akaa ei hyväksy Forssan ehdotusta jätehuollon palvelutason määrittelyksi

Akaan kaupunki ei hyväksy Forssan jätelautakunnan esitystä Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n alueella toteutettavaksi jätehuollon palvelutason määrittelyksi. Akaan mielestä lausunnolle tullut luonnos on sekava esitys historiasta, palvelutasotavoitteista, palvelujen yksityiskohtaisesta toteuttamisesta, lautakunnan ja operatiivisen toimijan rooleista, sisältäen myös virheellistä tietoa.

Akaan kaupunginhallituksen hyväksymän vastauksen mukaan palvelutason määritteleminen tulee laatia Kuntaliiton ohjeistuksen mukaan ja yhteistyöprosessina, jonka aikana kunnan, jätelaitos ja jätehuoltoviranomainen muodostavat yhteisen käsityksen ja tahtotilan tarjonnasta.

Akaan mielestä palvelutasotavoitteet ovat periaatteellisia strategisia linjauksia, jotka kuuluvat kunnan poliittisen päätöksenteon piiriin. Forssassa palvelutason määrittely päätettiin aloittaa, koska jätelautakunta tekee paljon päätöksiä, jotka vaikuttavat palvelutasoon. Lautakunnan tärkeimpiä päätöksiä ovat jätemaksutaksan hyväksyminen ja kunnan paikkaavan kierrätyspisteverkoston laajuus. Palvelutason määrittely helpottaisi lautakunnan päätöksentekoa ja auttaisi ennakoimaan päätöksien vaikutuksia.

Sen sijaan kaupunginhallitus hyväksyi jätelautakunnan esityksen toimialueen jätehuoltomääräyksiksi pienin korjauksin.

Forssan jätelautakunta toimii Loimi- Hämeen Jätehuolto Oy:n jätehuoltoviranomaisena, jonka toimialueena on 16 kuntaa: Akaa, Eura, Forssa, Huittinen, Humppila, Jokioinen, Koski TL, Loimaa, Oripää, Punkalaidun, osin Sastamala, Somero, Säkylä, Tammela, Urjala ja Ypäjä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?