Toijalan asemalla performanssataan junavuorojen puolesta

Viime vuoden toukokuisena maanantaiaamuna moni odotteli Toijalan asemalla kello 7.31 Tampereelle lähtevää junaa. Ensi perjantain avoimessa performanssissa ihmetellään samassa paikassa ohi kiitävää IC-junaa.

Toijalan asemalla järjestetään perjantaina 10. helmikuuta kaikille avoin Yhteisellä matkalla -performanssi VR:n junavuorojen vähentämistä vastaan. Ihmisiä pyydetään ihmettelemään hölmistyneenä sitä, kuinka Helsinkiin menevä InterCity-juna ajaa Toijalan aseman ohi pysähtymättä.

– Tämä ei ole hyväksyttävää. Haluamme osoittaa, että junalaituri ei seiso tyhjillään ohiajavien junien aikaan siksi, koska meitä ei kiinnosta. Kyllä, me haluamme kyytiin! kerrotaan Yhteisellä matkalla -performanssin Facebook-sivulla.

Toijalan asemalaiturille numero kolme keräännytään kello 19.15, ja tarkoitus on ensin katsella itsekseen lippujaan ja kännyköitään ja odottaa.

– Junan lähestyessä laitamme ne taskuumme, valmistaudumme nousemaan junaan. Kunnes… Jäämme laiturille soittelemaan! Facebook-sivulla ohjeistetaan

Tapahtuma on rinnakkaistapahtuma Hämeenlinnan ja Riihimäen vastaavien kanssa. Siellä ihmetellään saman junan ohi ajamista kello 19.45–20.15.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?