Ari Ilottula muuttaa toimistot asunnoiksi Toijalan sydämessä

Ari Ilottulaa kiinnostavat jatkossakin toimistoista asunnoiksi jalostettavat tilat eri puolilta Akaata.

Akaalainen Ari Ilottula osti vähän yli vuosi sitten Toijalan Tilitoimiston silloiset toimistotilat Valtatie 12:sta. Suunnitelmissa oli peruskorjata tilat asunnoiksi, ja nyt ensimmäinen, jo myyty yksiö alkaa olla valmis. Se on tehty saman talon alakertaan muuttaneen Toijalan Tilitoimiston entiseen kahvihuoneeseen.

1950-luvulla rakennetun talon toisessa kerroksessa on alunperinkin ollut asuntoja. Sen jälkeen tilat ovat palvelleet ennen Toijalan Tilitoimistoa ainakin Toijalan tapettiyhdistystä ja Metsäliittoa.

Kun Ari Ilottula ryhtyi palauttamaan paikkoja asuinkäyttöön, muuttunut kaava yllätti. Alkuperäisen viiden asunnon sijaan lupa oli nyt kolmelle. Uuteen kaavamuutokseen tulee lisäys neljälle asunnolle, joista kolme on 40 neliön yksiöitä ja yksi hieman alle 80 neliön kaksio.

Valtatien liikenteen ääni ei juurikaan kuulu ikkunoiden läpi.

– Siitä tehdään iso kaksio jossa on avointa tilaa ja erillinen makuuhuone, mutta tässä vaiheessa sen pystyy vielä jalostamaan myös esimerkiksi kahden sukupolven asunnoksi omilla kylpyhuoneilla, Ilottula kertoo.

Kaikkien asuntojen neliöhinnat asettuvat 1500–2000 euroon viimeistelytasosta riippuen.

– Kiviseinät ovat vanhaa, kaikki muu on uutta. Myös koko talon käyttövesiputkisto on uusittu ja viemärit pinnoitettu. Ja nämähän ovat keskellä kaikkea, Ilottula myhäilee.

Tilat on ostettu uuden Ila-Kiinteistöt Oy:n nimiin, ja saneeraustyöt tehdään Ila-Rakennuksen voimin.

– Tämä on ollut lähinnä iltatyömaa. Pääasiassa teen yhdelle vakuutusyhtiöille kosteus- ja savuvahinkokorjauksia, joita on tosi paljon. Kolmesta neljään työmaata on koko ajan. Teen myös paljon esteettömyysrakentamista ja myyn ja asennan autotallin nosto-ovia automatiikalla.

Tältä näytti Toijalan Tilitoimiston entinen kahvihuone ennen kuin Ari Ilottula remontoi siitä yksiön. Kuva: Ari Ilottula.

Ensimmäinen yksiö alkaa olla valmis, ja toinen on tarkoitus saada valmiiksi kevään aikana.

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?