Yrittäjyyskurssi avarsi nuorten näkemyksiä yrittämisestä

Abien mielestä yrityksen perustaminen vaatii tarkkaa harkintaa

Tanja Mattila, Milla Pajasmaa ja Antti Kylmälä miettisivät ennen yrityksen perustamista yritysidean kannattavuutta.

Akaan lukion abiturienttien Milla Pajasmaan, Tanja Mattilan ja Antti Kylmälän mukaan yrityksen perustaminen ja pyörittäminen vaatii kokemusta ja tietoa.

– Kyllähän yrittäjyys on aika houkuttelevaa, mutta en aloittaisi vielä näin nuorena, koska ensin pitäisi kerätä vähän viisautta ja kokemusta, Milla Pajasmaa miettii.

18-vuotiaat Milla, Tanja ja Antti osallistuivat viime vuonna Akaan Nuorkauppakamarin lukiolaisille järjestämälle yrittäjyyskurssille. Kolmikko halusi tietää yrittämisestä, minkä lisäksi yritysvierailut houkuttelivat mukaan kurssille.

– Lukio on muuten niin teoreettista, mutta yrittäjyyskurssi oli muutakin kuin luokassa istumista. Lisäksi opettajat olivat yrittäjiä ja tiesivät oikeasti asiasta, Tanja perustelee.

Millan, Tanjan ja Antin mielestä yrittäjyyskurssin perusteella yrittäminen näyttäytyi monipuolisena ja mielenkiintoisena. Samalla he pääsivät tutustumaan paikallisiin yrityksiin, joista osa oli nuorille uusia tuttavuuksia. Vierailukohteina olivat muun muassa Vincit Oy, Akaan Seudun Osuuspankki, ELmation Oy, Leomuovi Oy,  Terissaari Oy, Teristen kartano ja Sisupelti Oy.

– Kurssi ei muuttanut ajatuksia yrittämisestä, mutta se avarsi asiaa, josta ei paljon tiennyt etukäteen, Milla sanoo.

Yrittäjältä vaaditaan päättäväisyyttä

Antti Kylmälä, Tanja Mattila ja Milla Pajasmaa osallistuivat viime vuonna Akaan Nuorkauppakamarin yrittäjyyskurssille, koska he halusivat tietää lisää yrittämisestä.

Milla, Tanja ja Antti eivät tyrmää ajatusta yrittäjäksi ryhtymisestä, vaikka se ei tällä hetkellä tunnukaan heistä ajankohtaiselta. Milla aikoo sairaanhoitajaksi ja Tanjaa kiinnostaa sosiaalityö esimerkiksi vankilassa. Antti ei ole vielä päättänyt omaa alaansa, mutta lukion jälkeen suunnitelmissa ovat ammattikorkeakouluopinnot.

Nuorten mielestä yrityksen perustaminen vaatii perusteellista pohdintaa.

– Miettisin sitä, kannattaako, onko se ollenkaan fiksua, saako siitä rahaa ja elääkö sillä. Yrittäminen on riskialtista, Antti toteaa.

– Jos onnistuu, voi yrittämisellä menestyä tosi hyvin, Milla jatkaa.

Tanjan mukaan yrittäminen vaatii päättäväisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Hän arvelee, että yrittäminen ei sovi kovin äkkipikaiselle luonteelle.

– Yrittäminen vaatii myös paljon omaa aikaa, Antti arvelee.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?