Kiinteistöhuolto Veka Oy tekee melkein mitä vain

Kiinteistöhuolto Veka Oy

Toimitusjohtaja Vesa Uotila (vas.) ja Koti Vekan myymälöistä vastaava Harri Pohjalainen kertovat, että myymälässä käyvät parhaiten kaupaksi pesukoneet ja pölynimurit.

Vesa Uotilan luotsaama Kiinteistöhuolto Veka Oy pitää päämajaansa Toijalassa Valtatiellä. Samasta tilasta löytyy myös vuonna 2010 perustettu tytäryhtiö Koti Veka, jonka myymälässä myydään muun muassa kylmälaitteita, pesukoneita, kuivausrumpuja, televisioita, moottorisahoja ja tiskikoneita. Yrityksestä saa myös laitteiden asennuspalveluita. Toinen Koti Vekan myymälä sijaitsee Urjalassa.

– Perustin kodinkonepuolen siksi, ettei mummojen ja pappojen tarvitsisi lähteä laitteitaan ostamaan Tampereelta tai Valkeakoskelta. Parhaiten meillä käyvät kaupaksi pesukoneet ja pölynimurit, toimitusjohtaja Uotila kertoo.

Yhteensä Koti Vekan myymälöiden ja Kiintiestöhuolto Vekan palkkalistoilla on 16 henkilöä.

Kiinteistöhuolto Veka Oy

Toimitusjohtaja Vesa Uotilan ja Koti Vekan myymälöistä vastaavan Harri Pohjalaisen löytää usein Koti Vekan myymälästä Toijalan Valtatieltä.

– Kiinteistöhuolto tekee melkein mitä vain, esimerkiksi pihojen kunnossapitoa, porrassiivouksia ja teollisuussiivouksia. Vaihdamme ja korjaamme myös hanoja ja vessanpönttöjä sekä teemme lumitöitä yrityksille ja yksityisille asiakkaille. Meiltä saa myös koneurakoita ja maansiirtopalveluja, Uotila sanoo.

Yrityksen uusin aluevaltaus on kotisiivoukset, joita Kiinteistöhuolto Veka on tehnyt tämän vuoden alusta lähtien.

– Kotisiivousta tultiin pyytämään meiltä. Ihmiset tulevat aika herkästi kysymään meiltä palveluja ja me autamme jos pystymme. Olemme esimerkiksi säätäneet telkkareita ja lähteet muuttoavuksi, Uotila tuumii.

Paljon hommia, vähemmän lomia

Kiinteistöhuolto Veka Oy perustettiin vuonna 1991 ja sitä ovat ehtineet haastamaan niin lamavuodet kuin kilpailijatkin. Pitkät päivät ovat tulleet Uotilalle kovin tutuiksi.

– Pärjätäkseen täytyy tehdä kovasti hommia ja jättää lomat vähemmälle. Pitää myös elää vähän vaatimattomammin, ei heti tarvi olla Mersua alla. Eipä sitä ole kyllä alla vieläkään, Uotila nauraa.

Uotila kertoo, että paras puoli hänen työssään on tyytyväiset asiakkaat, joita varten töitä tehdään. Töitä on myös riittänyt ja Uotilan mukaan myös motivaatiota niiden tekemiseen löytyy.

– Haastavin puoli on se, että kalustoa täytyy ajoittain uusia. Jos ei ole kunnon kalustoa, ei töistä tule oikein mitään. Töitä siis täytyy haalia koko ajan lisää, jotta kaluston saa maksettua, Uotila miettii.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?