Nyrkkeilijä Satu Lehtonen aloitti vuoden TUL:n mestaruudella

Akaan Iskun Satu Lehtonen (oik.) on kahdesti kohdannut ja kahdesti voittanut Turun Teräksen Mia Salokanteleen. Viikonlopun TUL-turnauksessa Lehtonen otti Salokanteleesta 5–0-voiton. Kuva Jussi Mäkelä.

Akaan Iskun nyrkkeilijä Satu Lehtonen aloitti urheiluvuotensa voittamalla kolmannen TUL:n mestaruutensa Turussa sunnuntaina. Turun Teräksen järjestämässä TUL-turnauksessa Lehtonen otteli omaa painoluokkaansa ylemmässä, 51 kilon, sarjassa.

Lehtonen kertoo päättäneensä painoluokan vasta torstai-iltana. Tavoitteena oli saada runsaslukuisemmassa luokassa enemmän ottelukokemusta ja tuntumaa uusiin sääntöihin. Sääntöjen mukaan myös naiset ottelevat kolme kolmen minuutin erää entisen neljän kaksiminuuttisen erän sijaan.

– Huonolla tuurilla olisin voinut joutua 48-kiloisissa arvalla suoraan finaaliin, jolloin olisin päässyt ottelemaan vain yhden kerran. Lisäksi 51 kilon sarjassa oli muutama sellainen kilpailija, joiden kanssa en ollut vielä otellut, Lehtonen perustelee.

Lehtonen otteli Turussa kahdesti. Lauantaina hän vei 5–0-voiton Kemin Innon Mira Hietalasta. Lehtonen ja Hietala kohtasivat kehässä nyt ensimmäistä kertaa. Sunnuntain finaalissa Lehtonen kohtasi järjestävän seuran Mia Salokanteleen. Edellinen ottelu Salokanteleen kanssa päättyi Lehtosen voittoon, ja voitto tuli myös Turussa tuloksella 5–0.

–  Jos lauantain ottelu oli muistelua, sunnuntaina oli vapautuneempaa ja ottelujännitys oli pois, Lehtonen toteaa.

Lehtonen kertoo saaneensa Turun-tuliaisina ensimmäistä kertaa kilpailu-urallaan mustan silmän. Kolhu syntyi ottelussa Mira Hietalan kanssa Hietalan pään osuttua Lehtosen silmäkulmaan.

– Koko poskipää turposi pahasti. Finaalissa minun piti suojata takakädelläni vasenta silmäkulmaa, ettei se pääse aukeamaan. Kehätuomari olisi voinut keskeyttää matsin, jos se olisi auennut pahasti. Ottelu oli silti selkeästi minun hallinnassani, mutta kun yleensä tykkään vähän riehua, nyt minun piti otella järkevästi, ettei satu mitään, Lehtonen kuvailee.

Ensi viikonloppuna Lehtonen osallistuu Espoossa järjestettävälle maajoukkueen testileirille. Pohjoismaiden mestaruuskisat ovat ohjelmassa huhtikuun alussa Tanskassa ja Suomen mestaruuskisat huhtikuun lopulla Kirkkonummella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?