Kaupunki luopuu torimaksuista myös Toijalassa

Olavi Bötkerin kanssa lihakauppoja tehnyt Raija Toivonen kannattaa torimaksuista luopumista sekä asiakkaana että teknisen lautakunnan varajäsenenä. Erkki Kivisara toivoo, että osaa torista voitaisiin talvella käyttää pysäköintialueena.

Akaan kaupunki poistaa Toijalan torin torimaksut kahdeksi vuodeksi. Kaupunginhallitus päätti asiasta tiistaina ja vastasi näin demareiden Juhani Salinin ja 13 muun valtuutetun valtuustoaloitteella tekemään ehdotukseen. Koejakson jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen.

Sähköä tarvitsevilta kauppiailta peritään siitä kohtuullinen korvaus.

Akaan tekninen lautakunta päätti jo maaliskuussa 2016 äänin 6–1 lopettaa torimaksujen keräämisen Viialan torilla. Torikauppiaiden mukaan torielämä on Viialassa sen jälkeen selkeästi vilkastunut.

Toijalan torin käyttömaksuina perittävät tuotot ovat olleet noin 2500 euroa vuodessa. Tulot kattavat valtuustoaloitteen mukaan noin puolet torivalvojan palkkiosta ja torikäyttöä varten Kauppiastavaratalosta vuokratun wc:n aiheuttamista kustannuksista.

Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen valmisteltavaksi tekniselle lautakunnalle ja elinkeinojaostolle. Tekninen lautakunta kannatti jo joulukuussa yksimielisesti torimaksujen koeluontoista poistamista Toijalan torilta. Tammikuussa myös yrityselämän edustajista ja poliitikoista koostuva Akaan kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kannattaa torimaksujen poistamista.

Mustaa makkaraa kauppaava Ismo Maunuaho on monesti ollut Toijalan torilla ainoa myyjä. Hän tervehti kylmässä viimassa lämmöllä torimaksujen poistamista ja on valmis maksamaan sähkön käytöstä.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?