Koko kylän olkkarin ovet sulkeutuivat

Muutama vuosi sitten hassut poliisit Maltti ja Valtti vetivät Koko kylän olkkarin täyteen.

Koko kylän olkkari Kylmäkoskella on lopettanut toimintansa, koska Akaan kaupunki ei jatkanut tilan vuokraamista. Kiinteistön yläkerrassa sijaitsevassa tilassa on toiminut muun muassa Kylmäkosken MLL:n pitämä perhekahvila. Kiinteistön alakerrassa sijaitsevan nuorisotilan osalta Akaan kaupunki jatkaa vuokrasopimusta seuraavat neljä kuukautta.

– Yläkerta on tyhjennetty ja ne tavarat on lahjoitettu pois, mitä emme pystyneet pitämään. Lahjoitimme tavaraa muun muassa Urjalan perhekahvilalle, Kylmäkosken MLL:n puheenjohtaja Tiina Ryyppö kertoo.

Ryypön mukaan perhekahvila kokoontuu kevätkauden aikana alakerran nuorisotilassa.

– Ensimmäinen perhekahvila järjestetään 13. tammikuuta. Katsotaan myöhemmin mitä nuorisotilalle tapahtuu. Meidän on tarkoitus jatkaa yhteistyötä nuorisopalveluiden kanssa kuten aikaisemminkin, Ryyppö toteaa.

Toijalan ja Kylmäkosken vastaavan nuoriso-ohjaajan Sari Laakin mukaan kaupunki on luvannut, että joku kaupungin oma tila Kylmäkosken nuorisotilaksi löytyy.

– Etsimme tilaa, jossa yhteistyö on mahdollista ainakin joidenkin yhdistysten kanssa. Kylmäkoskelta löytyy ihan varteenotettavia tiloja ja muutaman olemme jo hylänneetkin siitä syystä, että ne eivät sovellu käyttöömme. Uskon, että syksyllä pääsemme käynnistämään toiminnan uusissa tiloissa, Laaki sanoo.

Säännöllinen nuorisopalveluiden toiminta vanhoissa tiloissa jatkuu ensi viikolla. Joka toinen torstai kello 15–17 kokoontuu 5.–6. -luokkalaisten pikkunuokku ja sen jälkeen kello 17-20 avoin nuokku.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?