Joulu ei tunnu joululta ilman imellettyä perunalaatikkoa

Arvo Ylpön koulun oppilaskunnan hallituksen 4. ja 5. luokkien edustajat Elias Taura, Jesse Mölsä, Tyyne Sihvonen ja Leo Boström kävivät 14. joulukuuta Toijalan torin ympäristössä kyselemässä jouluperinteistä. Lisäksi Elias ja Tyyne tiedustelivat haastateltavilta jouluun olennaisesti kuuluvia asioita ja Jesse ja Leo joulun makuja ja tuoksuja.

Marja Aittomäki kertoi, että hänen perinteitään ovat joulukuusi, puuro ja jouluruoat. Ilman imellettyä perunalaatikkoa hänen joulunsa ei tuntuisi joululta.

Pertsaksi esittäytynyt mies totesi, että hänen jouluperinteensä on kauralyhteen vienti pikkulinnuille. Hänen mielestään joulua ei voi viettää ilman joulukortteja ja joulupukkia.

Maria ja Eila kertoivat, että heidän jouluunsa kuuluvat käynti kirkossa ja hautausmaalla sekä jouluruoan syöminen ja joulusaunassa käyminen. Heidän mielestään joulu ei tunnu joululta ilman kynttilöitä.

Joulu tuoksuu kanelilta ja kinkulta

Jukka Pulakan mukaan joulukuusi ja kinkku täytyy ainakin olla. Jouluruuat kuten laatikot ovat hänelle myös erittäin tärkeitä.

– Suku on joka joulu koolla. Vanhempien ja sisarusten kanssa joulua on ihana viettää, Pulakka kertoo.

Pulakan mielestä  jouluun kuuluu ehdottomasti kanelin tuoksu.

Ismo Maunuaho viettää joulua lastensa ja lemmikkiensä kanssa. Maunuahon mukaan joulukuusen ja kanelin tuoksu muistuttavat aina joulusta.

– Muut joulun tärkeimmät tuoksut muistuvat mieleen silloin, kun ne haistaa ilmassa.

Eija Kärppä suunnittelee menevänsä jouluaattona joulukirkkoon, jos kaikki ovat paikalla. Joulun tuoksuksi hän mainitsee hyasintin ja kinkun tuoksun.

Marja Aittomäen, Pertsan sekä Marian ja Eilan haastattelut: Tyyne Sihvonen, 5B, ja Elias Taura, 4A.

Jukka Pulakan, Ismo Maunuahon ja Eija Kärpän haastattelut: Leo Boström, 5A, ja Jesse Mölsä, 4B.

Pertsa.

Marja Aittomäki.

Maria ja Eila.

Jukka Pulakka.

Ismo Maunuaho.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?