Leijona Futsal joulutauolle sarjakakkosena

Parivaljakko Jussi Nyström ja Petri Grönholm näyttää mallia maalin juhlimiseen. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liiga on edennyt jo yli puolenvälin. Leijona Futsal pelasi viikonloppuna kaksi ottelua kotikentällä. Ensin lauantaina FC Kemi oli parempi maalijuhlissa lukemin 5–7 (3–4), mutta sunnuntaina palattiin voittokantaan kaatamalla Oulun Tervarit selvästi maalein 5–1 (1–0). Näin joukkue lähtee joulutauolle hyvistä asemista sarjan kakkosena.

Lauantain Kemi-ottelu oli akaalaisille vaikea. Vaikka hyökkäyspeli toimikin kiitettävällä tasolla, oli oman pään vaikeuksia tasaisesti läpi ottelun. Pieniä puolustusvirheitä tuli liikaa, ja vastustaja oli valmis rankaisemaan niistä. Sarjassa viidentenä oleva FC Kemi viimeistelikin erityisen tehokkaasti, ja vei pelin lopulta nimiinsä viimeisen kymmenen minuutin aikana tekemillään kolmella osumalla. Leijona Futsalin tehokkaimpina pelaajina häärivät Petri Grönholm (1+2) sekä kaksi maalia laukonut Jussi Nyström.

Oli syy virhealttiiseen lauantaihin mikä tahansa, löysi joukkue nopeasti lääkkeet ongelmiin. Sunnuntaina Tervarit oli altavastaajana läpi pelin, ja erityisesti puolustustyöskentely oli Leijona Futsalilta huomattavasti tiiviimpää. Maalinteon kanssa tuskailtiin kuitenkin vielä avausjakso, kun lukuisista hyvistä paikoista huolimatta Yasar Elbeller oli ainoa, joka sai toimitettua pallon verkkoon asti.

Toisella jaksolla peli vapautui hiukan, ja tulostakin alkoi tulemaan paremmin. Dusan Milojevic iski tärkeän 2–0-osuman, ja lopuista piti huolen Jussi Nyström. Maalitykki iski kolme osumaa Tervareitten verkkoon ja nousi samalla koko Futsal-Liigan maalipörssin ykköseksi 22 osumallaan. Maalien välissä Tervarit osui kertaalleen ja näin loppulukemiksi kirjattiin hieno 5–1-kotivoitto. Leijona Futsalin parhaana palkittiin muutaman huikean pelastuksen tehnyt maalivahti Juho Laine.

Yasar Elbeller teki Leijonien avausmaalin, Jussi Nyström kolme viimeistä. Kuva: Mikko Nieminen.

Kalenterivuosi 2016 päättyi siis voittoisasti. Sarjan kakkospaikalta on mukava lähteä kohti kevätkautta, joka alkaa loppiaisen jälkeisenä lauantaina kotiottelulla. Sitä ennen saatetaan pelata Futsal Cupissa arvontatuloksesta riippuen, mutta muuten joukkue vetäytyy nyt joulutauolle hiomaan kuvioitaan tammikuun peleihin.

Futsal-Liigan sarjataulukko 11.12.2016:

Sievi 12 ottelua, 32 pistettä

Leijona Futsal 13, 29

llves FS 12, 25

SoVo 12, 21

FC Kemi 12, 20

KaDy 11, 16

GFT 12, 15

PP-70 12, 14

————————

Ruutupaidat 12, 14

Tervarit 12, 12

Riemu 12, 9

PJK 12, 7

 

Futsal-Liigan pistepörssi 11.12.2016:

Rami Tirkkonen, Sievi FS, 20+7=27

Jussi Nyström, Leijona Futsal, 22+3=25

Arber Istrefi, SoVo, 13+11=24

Dusan Milojevic, Leijona Futsal 12+10=22

Gesim Voca, SoVo, 16+5=21

Leijona Futsalin puolustus oli tiivis sunnuntain Tervarit-pelissä. Tuukka Nyström.

Juho Laine loisti sunnuntaina Leijonien maalinsuulla. Kuva Mikko Nieminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?