Rintamaveteraaniliiton kunniaristi kuudelle akaalaiselle

Toijalan Seudun Rintamaveteraanien Aulis Eskelille, Erkki Kituselle, Eino Kuittiselle, Toivo Seppäselle, Matti Sipiläiselle ja AnnaLiisa Virolaiselle on myönnetty Rintamaveteraaniliiton kunniaristi arvokkaasta tuesta ja myötämielisyydestä sotiemme veteraaneja kohtaan.

Kunniaristillä palkitut Toivo Seppänen, Matti Sipiläinen, Anna-Liisa Virolainen, Erkki Kitunen ja Aulis Eskeli kokoontuivat maanantaina Lounaspirtille yhteiskuvaan. Ristin saajista Eino Kuittinen ei päässyt paikalle.

Kunniaristillä palkitut Toivo Seppänen (vas.), Matti Sipiläinen, Anna-Liisa Virolainen, Erkki Kitunen ja Aulis Eskeli kokoontuivat maanantaina Lounaspirtille yhteiskuvaan. Ristin saajista Eino Kuittinen ei päässyt paikalle.

Kunniaristi on Rintamaveteraaniliiton korkein kunniamerkki, jonka myöntää puolustusministeri liiton esityksestä. Kunniaristien luovutustilaisuus pidettiin Hotel Arthurissa Helsingissä 29.11. Tilaisuudessa puhui puolustusministeri Jussi Niinistö.

92-vuotias Toivo Seppänen toivoo, että tämän päivän nuoret eivät joudu kokemaan samaa kuin hänen ikäpolvensa.

– Mutta koskaan ei tiedä, mihin maailma menee, kun se on niin sekaisin. Jos pakkotilanne tulee, on nuorison lähdettävä, niin kuin mekin lähdimme silloin reissuun. Mekin olimme silloin nuoria, juuri 18 vuotta täyttäneitä, Seppänen toteaa.

Maailman tilanne mietityttää myös 93-vuotiasta Erkki Kitusta.

– Ajattelen aina lapsenlapsenlapsiani, minkälainen tulevaisuus heillä on, säilyykö rauha maailmassa, saavatko suomalaiset elää rauhassa ja kehittää maata.

Anna-Liisa Virolainen toimi yhteensä viitisentoista vuotta Toijalan Seudun Rintamaveteraanien naisjaoston puheenjohtajana. Naisjaosto lopetti toimintansa vuonna 2015, kun tekijäjoukko harveni ja voimat vähenivät. Virolainen muistuttaa, että naisjaoston lopettamisesta huolimatta naiset tekevät ja osallistuvat edelleen voimiensa mukaan osaston toimintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?