Oppilaitokset esittäytyivät yhdeksäsluokkalaisille Monitoimihallilla

Eerika Rautanen, Valma Välimäki, Laura Uolamo ja Tara Leinivaara luottavat Akaan lukion vetovoimaan.

Eerika Rautanen, Valma Välimäki, Laura Uolamo ja Tara Leinivaara luottavat Akaan lukion vetovoimaan.

Akaan nuorkauppakamari järjesti Toijalan Monitoimihallilla torstaina 24.11. Next step -koulutusmessut yhdeksäsluokkalaisille akaalaisille. Mukana oli edustajia yhdeksästä lukiosta ja ammattikoulusta.

Nuorkauppakamarin edustaja Rosli Lauri kertoo messujen järjestämisen alkaneen jo alkukesästä yhteydenotolla Akaan yläkoulujen oppilaanohjaajiin sekä  pirkanmaalaisiin toisen asteen oppilaitoksiin. Messujen tavoitteena oli tuoda toisen asteen oppilaitokset lähemmäs yhdeksäsluokkalaisia, jotta vaihtoehdot selkiytyvät. Messut järjestettiin vapaaehtoisvoimin.

Tien toisella puolella Toijalan yhteiskoulun auditoriossa järjestettiin yhdeksäsluokkalaisille oppisopimusinfo, jossa esiteltiin ammatin hankkimista oppisopimuksen avulla. Vaihtoehto kiinnosti monia nuoria. Esittelijänä toimi koulutussuunnittelija Tanja Hellgrén Tampereen seudun ammattiopistosta Tredusta.

Akaan lukiota esitelleet Eerika Rautanen, Valma Välimäki, Laura Uolamo ja Tara Leinivaara pitävät omaa kouluaan hyvänä vaihtoehtona. He kehuvat muun muassa Akaan lukion hyvää yhteishenkeä, opettajia, monipuolisia kurssivalintoja ja kansainvälisyyttä. Opiskelijoiden mielestä pienen lukion plussiin kuuluu, että kaikki voidaan ottaa huomioon ja kaikkia ehditään auttaa.

Tampereen yhteiskoulun opiskelijat Meeri Mutanen, Ville Vuorikoski ja Roosa Laakso suosittelivat ilmaisutaitopainotteista Tampereen yhteiskoulun lukiota kaikille tanssista ja teatterista kiinnostuneille. Heidän mielestään koulun etuja ovat laaja kurssivalikoima ja erinomainen yhteishenki.

Yhdeksäsluokkalaiset Alfred Helenius ja Jesse Ojala Toijalasta eivät ole vielä varmoja ensi syksyn opiskelupaikasta. Heleniuksen mukaan välimatka on tärkeä tekijä valinnassa, minkä takia hän aikoo pyrkiä ensisijaisesti Akaan lukioon. Toisena vaihtoehtona on Hämeenlinnan lyseo. Ojala puolestaan miettii joko Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston merkonomiopintoja tai Hatanpään lukion musiikkilinjaa Tampereella.

Emilia Hiivalan ensisijainen vaihtoehto on Tampereen yhteiskoulun lukio tanssipainotteisuuden takia. Hän on pohtinut myös Tampereen lyseon lukiota ja Tampereen steinerkoulun lukiota. Reima Leisiö pyrkii Tampereen yhteiskoulun lukioon eli Tykiin, koska näyttelijän ammatti ja ilmaisutaitolukion ilmapiiri kiehtovat häntä.

Kielo Kiikeri

Toijalan yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaiset Jesse Ojala (vas.) ja Alfred Helenius miettivät vielä ensi syksyn opiskelupaikkaa.

Toijalan yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaiset Jesse Ojala (vas.) ja Alfred Helenius eivät ole vielä lyöneet lukkoon ensi syksyn opiskelupaikkaa.

Tanja Hellgrén kertoi oppisopimusvaihtoehdosta.

Koulutussuunnittelija Tanja Hellgrén kertoi oppisopimusvaihtoehdosta.

Tampereen yhteiskoulun lukio opiskelijat Meeri Mutanen (vas.), Ville Vuorikoski ja Roosa Laakso suosittelivat ilmaisutaitopainotteista Tampereen yhteiskoulun lukiota kaikille tanssista ja teatterista kiinnostuneille.

Tampereen yhteiskoulun lukio opiskelijat Meeri Mutanen (vas.), Ville Vuorikoski ja Roosa Laakso suosittelivat ilmaisutaitopainotteista Tampereen yhteiskoulun lukiota kaikille tanssista ja teatterista kiinnostuneille.

Akaan yhdeksäsluokkalaiset tutustuivat pirkanmaalaisiin oppilaitoksiin Monitoimihallilla järjestetyillä Next step -messuilla.

Akaan yhdeksäsluokkalaiset tutustuivat pirkanmaalaisiin oppilaitoksiin Monitoimihallilla järjestetyillä Next step -messuilla.

Reima Leisiö pyrkii Tampereen yhteiskoulun lukioon.

Reima Leisiö pyrkii Tampereen yhteiskoulun lukioon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?