Joulupuu-keräys käynnistyi vauhdilla

Projektipäällikkö Brita Salmisen mukaan Akaan Nuorkauppakamarissa on kamarissa pieni ja uskollinen porukka, joka vuosittain varaa Joulupuu-projektiin kalenterista aikaa. Keräykseen kuuluva hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Akaan kirkossa Lucian päivänä 13. joulukuuta.

Projektipäällikkö Brita Salmisen mukaan Akaan Nuorkauppakamarissa on pieni ja uskollinen porukka, joka vuosittain varaa Joulupuu-projektiin kalenterista aikaa. Keräykseen kuuluva hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Akaan kirkossa Lucian päivänä 13. joulukuuta.

Akaan Nuorkauppakamari järjestää tänä vuonna yhdennentoista kerran Joulupuu-keräyksen. Monipuolisella hyväntekeväisyyskampanjalla kerätään lahjoja ja ruoka-apua niitä tarvitseville perheille eri puolilla Akaata.

Tänä vuonna yhteistyökumppanina on Akaan seurakunta, sillä Akaan kaupungin sosiaalitoimi ei resurssisyistä lähtenyt mukaan.

– Ei ole enää itsestään selvää, että vanhat yhteistyökumppanit lähtevät mukaan. Seurakunnan apu onkin ollut korvaamaton, kertoo Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Brita Salminen.

Perheiden lahjatoiveita sisältäviä kortteja sai hakea muun muassa kirjastoista, ja ne on kaikki jo haettu. Nyt nuorkauppakamarilaiset odottavat, että lahjat palautetaan keräyspisteisiin 7. joulukuuta mennessä.

K-Market Maukkaasta Viialasta voi myös hankkia ruokalahjakortteja, jotka jaetaan perheille Akaan neuvoloissa.

Kirkossa konsertoidaan akaalaisin voimin

Osana Joulupuu-keräystä järjestetään tänäkin vuonna myös hyväntekeväisyyskonsertti. Tiistaina 13. joulukuuta kello 18 Akaan kirkossa esiintyvät Toijalan mieskuoro, Viialan lapsikuoro, Päivi Tiura-Paavola, Harri Salminen ja Minna Kangas.

– Konsertti on tänä vuonna nuorkauppakamarin kokoama sillä ajatuksella, että paikalliset tähdet esiintyvät paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Saamme varmasti ihanan ja tunnelmallisen konsertin, Brita Salminen sanoo.

Ilmaisia lippuja konserttiin voi hakea Viialan kirjastosta, Kodin Ilo -myymälästä Kylmäkoskelta sekä Akaan Seudun Osuuspankista ja Akaan pääkirjastosta Toijalasta.

– Toivomme, että ne, jotka lunastavat lipun, osallistuvat myös konserttiin. Kirkossa kerätään kolehti vähävaraisten perheiden ruokalahjakortteihin, jotka seurakunnan diakonia jakaa eteenpäin.

Joulupuu-keräyksen suojelija on tänä vuonna EM-kisoihin marraskuussa osallistunut akaalainen nyrkkeilijä Satu Lehtonen, joka Brita Salmisen mukaan liputtaa kovasti sen puolesta, että aikuiset auttavat lapsia liikkumaan riittävästi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?