Akaa Point odottaa valtion pistoraidepäätöstä

akaapoint_puuterminaali.pdf

Liikenneviraston alustatavissa suunnitelmissa näkyy paikka, johon puuterminaali on tarkoitus rakentaa.

Akaan kaupungin tämän vuoden talousarviossa on varattu Akaa Pointin yritysalueen uudisrakentamiseen 100 000 euroa. Liikennevirasto suunnittelee alueelle parhaillaan valtion rahoilla rakennettavaa puunlastausterminaalia, joka toisi Akaa Pointiin myös pääradalle vievän pistoraiteen.

Koska Liikenneviraston yksityiskohtaiset suunnitelmat eivät ole valmistuneet, niiden mahdollista vaikutusta Täysperävaununtien katu- ja kunnallistekniikan suunnitelmiin ei tiedetä. Tämän johdosta Akaan tekninen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Akaa Pointiin varattu 100 000 euroa jätetään tänä vuonna käyttämättä.

Akaan vuoden 2017 talousarvioon on esitetty varattavaksi 300 000 euron määräraha Akaa Pointin katurakentamiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?