Lautakunta ei toteuta Jaakko Leinosen toivetta

Kokoomusvaltuutetuista Eero Lapinleimu (vas.) uskoi virkamiesten valmisteluun, Jaakko Leinonen ei niinkään.

Jaakko Leinonen (oik.) esitti valtuustoaloitteessaan Akaaseen laajoja sisäilmatutkimuksia, mutta tekninen lautakunta päätti pitäytyä nykyisessä tarveharkintaisessa toimintamallissa.

Akaan tekninen lautakunta on päättänyt, että koska kaupungilla on toimiva sisäilmatyöryhmä, tarvittaessa perustetaan kohdekohtaisia sisäilmatyöryhmiä ja mahdollisen sisäilmaongelman selvittämisprosessi on muutenkin hyvin ohjeistettu, tarvetta laajamuotoiselle, kaikki kiinteistöt käsittävälle tutkimukselle ei ole.  Tutkimuksia tehdään jatkossakin tarvittaessa kohdekohtaisen tarpeen mukaisessa laajuudessa.

Päätöksellään lautakunta vastasi valtuutettu Jaakko Leinosen (kok) valtuustoaloitteeseen. Leinonen esitti, että kaikkien niiden Akaan päiväkotien ja koulujen sisäilma tutkitaan, joissa sisäilmaa ei ole tutkittu vuosien 2014–2016 aikana. Leinonen esitti myös, että vuosina 2014–2016 tehdyt sisäilmatutkimukset ja uudet tulokset raportoidaan valtuustolle maaliskuun 2017 loppuun mennessä.

Kaupunginhallitus lähetti valtuustoaloitteen tekniselle lautakunnalle valmisteltavaksi. Tekninen toimi selvitti, että alustava kustannusarvio sisäilmanäytteiden otosta ja laboratorioanalyyseistä olisi 180 000–315 000 euroa riippuen otettavien näytteiden määrästä.

Tekninen johtaja Antti Kemin alkuperäinen esitys tekniselle lautakunnalle oli, että lautakunta päättää luopua kaikkien koulujen ja päiväkotien sisäilmatutkimuksista tutkimusten korkeiden kustannusten vuoksi, ja tutkimuksia tehtäisiin jatkossakin kohdekohtaisen tarpeen mukaan.

Kemin muutettua päätösesitystä kokouksessa lautakunta hyväksyi sen yksimielisesti.

Kommentit (2)

  1. Mulli Vanne

    Sisäilma- ja mätänemisongelmiin on taitavissa kunnissa havaittu tepsivät estot: harjakatot, pitkät räystäät, korkea maavara ja kunnossa pidetyt ojitukset. Ilmastointi päällä vuorokauden ympäri ja rakennusten ympäriltä 35 metrin säteellä poistettu korkeat puut sekä seinien vierellä parin metrin leveä kasviton sorapatja. Vaatii jatkuvaa viitseliäisyyttä, ettei ongelmia päästetä syntymään.

    • Joku

      Tuohon voisi vielä lisätä kunnollisen lämmityksen, eli patterit ja vesikeskuslämmitys, jossa lämpö päällä. Tällöin rakennus hengittää ja kosteus menee rakennuksen seinien läpi ulospäin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?