Kirsti Niemistö Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen johtoon

Akaan Seudun Diabetesyhdistyksessä tapahtuu vahdinvaihto: puheenjohtajan nuijaan tarttuu vuonna 2017 Kirsti "Venla" Niemistö Urjalasta, Timo Rajala jatkaa hallituksessa.  Kuva: Miika Rautiainen.

Akaan Seudun Diabetesyhdistyksessä tapahtuu vahdinvaihto: puheenjohtajan nuijaan tarttuu vuonna 2017 Kirsti ”Venla” Niemistö Urjalasta, Timo Rajala jatkaa hallituksessa. Kuva: Miika Rautiainen.

Urjalalainen diabeteshoitaja, emerita Kirsti ”Venla” Niemistö on valittu Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen puheenjohtajaksi. Hän seuraa yhdistystä neljä ja puoli vuotta luotsannutta Timo Rajalaa, joka jatkaa hallituksen jäsenenä.

Hallitukseen valittiin lisäksi Hannu Alanko, Jaana Järvilahti, Marita Lehto ja Miika Rautiainen. Yhdistys pienensi hallituksen kokoonpanoa harkitusti. Sen tavoitteena on siirtää enemmän voimavaroja toimintaan, joka organisoidaan toimintaryhmiin ja projekteihin.

Yhdistyksen jäsenmäärä on viimeisten neljän vuoden noussut 240:stä 360:een. Yhdistyksen mukaan tulos on valtakunnallisestikin merkittävä.

Ensi vuonna yhdistys toimii vakiintuneiden käytänteidensä mukaisesti, mutta se pyrkii myös soveltamaan Voimaa vanhuuteen -hankkeen tavoitteita paikallisesti. Voimaa vanhuuteen on Ikäinstituutin hanke, johon Akaa ja Urjala pääsivät mukaan 13 muun kunnan kanssa. Siinä ydintoimijoina ovat kunnan viranomaiset, mutta kolmannella sektorillakin on tehtävänsä.

Tavoitteena on edistää hyvää vanhenemista tukemalla toimintakykyisyyttä ja osallisuutta. Liikunta ja yhdessä tekeminen ovat keskeisessä roolissa. Hankkeen kohderyhmänä ovat 75+ -kansalaiset, mutta toiminnot sopivat kaikenikäisille.

Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää kirkkokonsertin ja lastentapahtuman.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?