Esitys seurakuntatalon äänentoiston parantamisesta palautti budjettiesityksen kirkkoneuvostolle

Takarivissä istuva Pasi Kylmälä (toinen oikealta) teki esityksen Toijalan seurakuntatalon äänentoiston parantamisesta.

Takarivissä istuva Pasi Kylmälä (toinen oikealta) teki esityksen Toijalan seurakuntatalon äänentoiston parantamisesta.

Akaan kirkkovaltuusto kokoontui torstaina käsittelemään vuosien 2017–2019 toiminta- ja taloussuunnitelmaa. Lähes kolme tuntia istunut valtuusto ei vahvistanut budjettia, vaan palautti sen kokonaisuudessaan kirkkoneuvostolle. Palautuksen syynä oli Pasi Kylmälän tekemä esitys määrärahan varaamisesta Toijalan seurakuntatalon äänentoiston parantamiseen. Ongelma koskee erityisesti seurakuntasalia, jossa myös kirkkovaltuusto kokoontuu.

–  Aika monta vuotta on puhuttu tämän tilan äänentoiston ongelmista. Jotta äänentoistolle tässä kaikukammiossa tehdään jotain, ehdotan esimerkiksi 4000 euroa seurakuntatalon äänentoiston korjaamiseen, Kylmälä perusteli.

Usealta taholta salissa kuului hyväksyviä kommentteja esitykselle.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tähän pitää panostaa. Minulla on kuulolaitteet, mutta silti en kuule täällä. Tila kaikuu kovasti, totesi Saila Kallioisen varajäsenenä paikalla ollut Veijo Rantanen.

Myös kirkkoherra Ali Kulhia piti esitystä hyvänä.

– Sillä rahalla saa oikein laadukkaan järjestelmän, jonka voi tarvittaessa siirtää muualle.

Seurakunnan talouspäällikön Arja Tarelan mukaan koko toiminta- ja taloussuunnitelma palautuu kirkkoneuvostolle ja neuvostolta kirkkovaltuustolle uuteen käsittelyyn, koska määrärahalisäyksen vuoksi laskelmat on tehtävä uudelleen.

– Jos lähden vaihtamaan lukuja, kokonaissummat muuttuvat. Kyse ei ole siitä, että rahaa ei olisi, koska talousarvio on yli 60 000 euroa ylijäämäinen, talouspäällikkö vastasi kirkkovaltuutettu Heikki Parikan kommenttiin, että määrärahalisäys voidaan kuitata puukaupalla.

Ensi vuodelle seurakunta on suunnitellut hakkuita, joista arvioidaan kertyvän tuloa nettona reilut 18 000 euroa. Harvennushakkuita tehdään Akaan seurakunnan Vesilahdessa ja Lempäälässä omistamissa lahjoitusmetsissä sekä Toijalassa ja Toukolassa.

Kirkkoneuvosto ja -valtuusto kokoontuvaan uudelleen torstaina 24. marraskuuta.

Seurakuntasalin äänentoistoa päästiin testaamaan heti kokouksen aluksi, kun kirkkovaltuusto lauloi kirkkoherra Ali Kulhian johdolla virren 600.

Seurakuntasalin äänentoistoa päästiin testaamaan heti kokouksen aluksi, kun kirkkovaltuusto lauloi kirkkoherra Ali Kulhian johdolla virren 600.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?