Entisten jalkapallojunnujen turnaus tuotti tuhansia euroja tekonurmirahaa

Henri Toivonen (oik.) ja Tuomo Smått luovuttivat Maksamme velkaa -turnauksen osallistumismaksut viime viikolla Toijalan Palloa edustaneelle Janne Hevonojalle Akaan Seudun Osuuspankin palveluneuvojan Tarja Aaltosen suosiollisella avustuksella.

Henri Toivonen (oik.) ja Tuomo Smått luovuttivat Maksamme velkaa -turnauksen osallistumismaksut viime viikolla Toijalan Palloa edustaneelle Janne Hevonojalle Akaan Seudun Osuuspankin palveluneuvojan Tarja Aaltosen suosiollisella avustuksella.

Toijalan Pallo -49:n menneiden vuosikymmenten ikäkausijoukkueet ottivat elokuussa toisistaan mittaa Maksamme velkaa -jalkapalloturnauksessa Akaan keskusurheilukentällä. Osallistumismaksuja kerättiin Toijalan Lastumäen kentän tilalle suunniteltua tekonurmea varten, ja kasaan saatiinkin oiva potti, 4 413,98 euroa. Rahat lahjoitettiin Toijalan Pallolle viime viikolla.

– Järjestöjyrät varmasti ohjaavat rahat parhaalla tavalla sinne, minne ne kuuluvat, kertoo turnausta järjestämässä ollut Tuomo Smått.

Akaalaisten jalkapalloseurojen perustama yhtiö on jo alkanut rakentaa tekonurmikenttää Viialaan. Sen jälkeen vuorossa on Toijala. Tuomo Småttin ja toisen turnaustalkoolaisen Henri Toivosen mukaan Toijalassa mitellään ex-junnujen kesken myös ensi vuonna.

– Tapahtuma on lauantaina 9. syyskuuta, ja sen järjestävät tämän vuoden voittajat eli 1980 ja -81 syntyneet. Toivottavasti tätä järjestetään ensi vuoden jälkeenkin. Jos haluaisi potin räjäyttää, tämän voisi järjestää kaikkien akaalaisten seurojen yhteisenä turnauksena, Smått ja Toivonen toteavat.

Tämän vuoden turnaukseen osallistui entisiä Topa-pelaajia aina 1940-luvulta saakka. Tuomo Småttin mukaan palaute oli pääosin positiivista ja paras saavutus oli se, että märällä kelillä ja nurmikentällä kukaan ei loukkaantunut.

– Ja olihan se melkoinen saavutus, että 1940- ja -50-luvulla syntyneet saivat porukan kasaan.

Henri Toivosen (vas.) ja Tuomo Småttin järjestämästä turnauksesta jäi käteen 13 hylättyä pyyhettä ja tämä paita-kaulariipus-setti. Mikäli paidalle ei viikon sisällä löydy omistajaa, se seuraa pyyhkeitä UFF:n keräyslaatikkoon. Topan Janne Hevonojalle paita ei kuulu.

Henri Toivosen (vas.) ja Tuomo Småttin järjestämästä turnauksesta jäi käteen 13 hylättyä pyyhettä ja kuvassa oleva paita-kaulariipus-setti. Mikäli paidalle ei viikon sisällä löydy omistajaa, se seuraa pyyhkeitä UFF:n keräyslaatikkoon. Topan Janne Hevonojalle paita ei kuulu.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>