Marko Lehmusvirta ja Jari Heinonen voittivat Parkanossa

Toijalan Valppaan sulkapalloilijat Marko Lehmusvirta ja Jari Heinonen ottivat ensimmäisen A-luokan nelinpelivoittonsa Parkanon kansallisissa sulkapallokisoissa. Muutenkin kisat menivät mukavasti Valppaan pelaajilta. Kotiin tuomisina oli kolme luokkavoittoa ja viisi kakkossijaa.

Miesten A-luokan nelinpelin finaalista muodostui jäsentenvälinen voimankoetus. Siinä olivat vastakkain kokemus ja nuoruus. Kokemusta edustivat Pasi Salhoja ja Auno Tolonen, nuoruutta Marko Lehmusvirta ja Jari Heinonen. Nuoruus vei tällä kertaa voiton erittäin tiukan taiston jälkeen 23–21, 21–19.

Välierässä Lehmusvirta ja Heinonen olivat kaataneet Kurikan Pasi Kivelän ja Markku Laukkosen 2–0. Salhoja ja Tolonen puolestaan päihittivät Kauhavan Mikko Ketolan ja Parkanon Marko Marselan 2–1.

Valion nelinpelissä Lehmusvirta otti myös finaalipaikan parinaan Ylivieskan Heikki Soini. Vastassa oli tuttu tamperelaispari Mikko Heikkinen/Jori Simola. Ottelusta tuli kolmieräinen, jossa erät oli melkoista vuoristorataa. Voitto meni kuitenkin Tampereelle 21–15, 16–21, 21–16.

B-luokan sekanelinpelissä Mikko Vuorinen ylsi voittoon Euran Raisa Kaupin kanssa. Luokkavoitto tuli vakuuttavalla tavalla, puhtailla 2–0-voitoilla. Luokan toiseksi tulleesta Porin parista Jari Kossila/Elina Huhtanen voitto irtosi pistein 21–14, 21–8.

Myös C-luokan kaksinpelissä Vuorinen raivasi tiensä finaaliin. Siinä hän kuitenkin säästi parhaat paukut sekanelinpelin finaaliin ja joutui tyytymään 0–2-tappioon. C-luokan sekanelinpelissä Kari Lehmusvirta ja Outi Penninkangas ylsivät hopealle. Tappio tuli Porin parille Tero Collander/Elina Huhtanen erin 2–1.

Miesten 35-luokan nelinpelin voittivat Valppaan Pasi Salhoja ja Auno Tolonen. Tiukassa finaalissa kaatuivat Ylivieskan Heikki Soini ja Toholammin Janne Vuollet 20–22, 21–15, 26–24.

Kari Lehmusvirta ylsi toiseen kakkossijaan 55-luokan nelinpelissä parinaan Kauhavan Jorma Ylirinne. Finaalissa tuli 0–2-tappio Puitolan Tero Juvoselle ja Tuusulan Jari Tantulle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?