Arajärven yksityistie ei saa lisäavustusta

Akaan kaupunki on saanut tänä vuonna myös Arajärven yksityistien anomuksen heinäpaalien käyttöön hidasteena. Tällä hetkellä paalit ovat tien sivussa.

Arajärven yksityistiellä on taisteltu lisääntynyttä liikennettä ja ylinopeuksia vastaan myös heinäpaaleilla. Valtuustoaloitteella tien hoitoon esitettiin lisäavustusta.

Akaan tekninen lautakunta on päättänyt, että Arajärven yksityistien hoitokunta ei saa enempää avustusta kuin sille on jo myönnetty. Markku Anttila (kesk) ja neljä muuta valtuutettua jättivät syyskuussa valtuustoaloitteen, jolla esitettiin hoitokunnalle sen anomaa 4500:aa euroa.

Lautakunta totesi, että vuonna 2016 Akaan kaupunki on maksanut Arajärven yksityistielle tieyksiköitä 4087,02 euroa ja perusmaksua 10 euroa.

– Aikaisempina vuosina kaikkia yksityisteitä on avustettu kunnossapidossa koko tien pituudelta. Tänä vuonna maksuperuste on muuttunut siten, että kunnossapitoavustusta maksetaan tien pituudelta siltä osin joka on Akaan kaupungin puolella. Tällä toimenpiteellä on pystytty avustamaan tiekuntia avustuksiin varattujen määrärahojen puitteissa, kunnossapitopäällikkö Vesa Savolainen lautakunnan yksimielisesti hyväksymää esitystä.

Vuonna 2015 Arajärven yksityistie sai avustusta nolla euroa, koska avustushakemus oli myöhässä. Vuonna 2014 avustus oli 3528 euroa ja sitä edeltäneinä vuosina 3528, 3500 ja 2902 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?