Akaan Hunajaviikkojen tapahtumat keräsivät noin 6000 kävijää

Herra Heinämäen lato-orkesteri esiintyi tämän vuotisilla Hunajahulinoilla Toijalan torilla. Kuva: Akaan kaupunki.

Herra Heinämäen lato-orkesteri esiintyi tämänvuotisilla Hunajahulinoilla Toijalan torilla. Kuva: Akaan kaupunki.

Hunajaviikot keräsivät Akaaseen erilaisten tapahtumien pariin kaikkiaan noin 6000 kävijää. Teemaviikkoja vietettiin Suomen Hunajapääkaupungissa 29.8.–11.9.

Suurimmaksi kävijämagneetiksi Hunajaviikoilla nousi Läheltä lähtee! -lähiruokatapahtuma, jossa 12 akaalaista lähiruokatilaa ja kohdetta vietti avoimia ovia 10. syyskuuta. Vierailla oli mahdollista tutustua tilojen toimintaan ja eläimiin sekä tehdä ostoksia suoraan tiloilta. Päivän aikana kohteissa kiersi noin 2000 vierasta. Tilapäivää vietettiin nyt toista kertaa Hunajaviikkojen yhteydessä, ja tapahtumalle toivottiin monesta suusta jatkoa.

Villiyrtit kiinnostivat

Toijalan torilla vietetyt Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinat keräsi Herra Heinämäen lato-orkesterin johdolla liki 2000 kävijää. Paikallista hunajaa ja muita sadonkorjuutuotteita juhlistettiin lauantaina 3. syyskuuta.

Myös Hunajahulina-jalkapalloturnaus, Hunajarastit ja kaupunginmestaruussuunnistuskisat sekä Hunajahulinoiden iltaohjelma liikuttivat satapäisiä yleisöjä. Yksittäinen vetonaula oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa ohjelmaan kuulunut Villiyrttikurssi, jolla opittiin tunnistamaan ja hyödyntämään omasta pihapiiristä löytyviä luonnonkasveja.

Hunajaisia teematapahtumia oli kaikkiaan tarjolla 22 kappaletta erilaisille kohderyhmille. Hunajaviikot järjesti Akaan kaupunki.

– Hunajaviikkoja ei olisi ilman yhteistyötä ja tekemisen meininkiä, mistä olemme kiitollisia kaikille mukana olleille aina talkoolaisista tapahtumanjärjestäjiin, tukijoihin ja yleisöön. Hunajaviikkojen väkimäärän selkeä nousu kertoo osaltaan yleisön kiinnostuksesta lähituotantoa sekä paikallisia raaka-aineita kohtaan, yhteistä hauskanpitoa tietysti unohtamatta. Ensi vuonna on Hunajaviikkojen 5. tapahtumavuosi, ja mukaan toivotaan edelleen innostuneita tekijöitä näyttämään, miksi Akaa on oikeasti Suomen makein kaupunki, sanoo Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?