Pirkanmaan demareiden mielestä koko kansan Yle on vaarassa

Kansanedustajat Piia Viitanen, Jukka Gustafsson ja muut Pirkanmaan demarit pelkäävät Ylen vetäytyvän Pirkanmaalta.

Kansanedustajat Piia Viitanen, Jukka Gustafsson ja muut Pirkanmaan demarit pelkäävät Ylen vetäytyvän Pirkanmaalta. Kuva Mikko Peltoniemi.

Pirkanmaan sosialidemokraattien ja Pirkanmaan sosialidemokraattisten kansanedustajien mielestä Ylen asemaa koko kansan viestimenä ja suomalaisen kulttuurin yhtenä kivijalkana ollaan murentamassa.

– Vaikuttaa siltä, että esimerkiksi Tampereen Tohlopin televisiotuotantoa ollaan ajamassa systemaattisesti alas. Tohlopissa oli vielä jokin aika sitten laadukas ja aktiivinen ajankohtais-, dokumentti-, viihde- ja draamatuotanto. Nyt tekijät ja ohjelmat häviävät vähitellen eikä korvaavia tule tilalle. Esimerkiksi päivittäissarja Uusi Päivä on loppumassa vuonna 2017, demarit toteavat.

Heidän mielestään Ylen päätösvallan ja tuotannon keskittämisellä Helsinkiin heikennetään maakunnissa olevaa osaamista ja mahdollisuuksia. Samalla köyhdytetään suomalaista televisiokulttuuria.

– On syytä muistaa, että Yle-vero kerätään koko maasta. Yleä on kehitettävä koko kansan viestimenä siten, että kaikki voivat tuntea Ylen omakseen asuinpaikasta riippumatta. Palveleva ja laadukas Yle ei ole mahdollinen ilman maakunnallisia toimintoja ja osaamista.

Pirkanmaalaiset sosialidemokraattiset kansanedustajat Jukka Gustafsson, Sanna Marin, Ilmari Nurminen ja Pia Viitanen ovat tekemässä asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?