Toijalan SPR järjestää ensiapukurssin

Suomen Punaisen Ristin Toijalan-osasto järjestää loka–marraskuussa Ensiavun peruskurssin eli EA I:n. Kurssi pidetään osaston toimitila Sykkeellä osoitteessa Valtatie 9 neljänä iltana: 26.10., 31.10., 2.11. ja 9.11. kello 17.30–21.00. Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumisohjeet löytyy osaston kotisivuilta https://rednet.punainenristi.fi/toijala.

Kurssille osallistuminen ei velvoita ensiapuryhmätoimintaan, vaikka toimiikin hyvänä ponnahduslautana ryhmätoiminnalle. Ensiapuryhmätoiminta tarjoaa jäsenilleen harrastuksen, jossa oppii koko ajan uutta, voi olla avuksi ja pääsee mukaan monenlaisiin tapahtumiin hyvässä seurassa. SPR Toijalan osaston ensiapuryhmäläiset punaisissa liiveissään voi nähdä niin urheilutapahtumissa, konserteissa, keräyksissä kuin veteraanien kirkkopyhässäkin.

Ensiapuryhmä tilataan tapahtumiin tapaturmien ja sairauskohtausten varalta, ja ryhmäläiset voivat antaa myös ohjeita itsehoidosta ja tapaturmien ehkäisystä. Osa ensiapuryhmäläisistä osallistuu lisäksi kadonneiden henkilöiden etsintään vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa.

Ryhmätoiminta on vapaaehtoistoimintaa, johon voi lähteä mukaan kuka vain tällaisesta auttamistoiminnasta kiinnostunut. Jos kiinnostus kasvaa, voi suorittaa tietyt ensiavun- ja päivystyspalvelun koulutukset, jonka jälkeen voi toimia virallisena ensiapupäivystäjänä.

SPR Toijalan ensiapuryhmä harjoittelee kahden viikon välein eri tilanteissa tarvittavia taitoja ja välineiden käyttöä. Hämeen piiri myös järjestää vuosittain useita erilaisia lisäkursseja ensiapuryhmäläisille. Niillä voi perehtyä esimerkiksi vaativampaan ensiaputoimintaan, ryhmänjohtajatoimintaan, viestitoimintaan tai etsintään. Myös erilaiset tapahtumat, kilpailut ja potilastehtävät kuuluvat ryhmätoimintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?