Tuli tummensi seiniä Rautalan päiväkodilla

Lehtiä oli poltettu muun muassa Rautalan päiväkodin etupihan katoksen penkillä.

Lehtiä oli poltettu muun muassa Rautalan päiväkodin etupihan katoksen penkillä.

Rautalan päiväkodilla Toijalassa henkilökunta joutui maanantaina aloittamaan aamunsa palamisjätteiden siivouksella. Kahdessa katoksessa päiväkodin etu- ja takapuolella oli viikonlopun aikana poltettu sekä sanomalehtiä että puiden lehtiä. Kerta ei ollut ensimmäinen.

– Viimeksi tuli oli tehty keskelle etupuolen katosta. Se on otollinen paikka, kun on korkeat seinät ympärillä ja katto päällä. Nyt tuntui hurjalta, että oli kaksi paikkaa, mihin oli yritetty tehdä nuotiota, kertoo lastentarhanopettaja Jaana Jokinen.

Jokisen mukaan päiväkodin työvuorot on rytmitetty niin, että aamulla yksi työntekijä käy varta vasten kiertämässä piha-alueen, tarkastamassa leikkivälineiden kunnon ja keräämässä roskat kuten tyhjät pullot ja tupakantumpit.

– Tumppeja on pitänyt välillä kerätä parin askin verran. Yhdellekin teinille jouduin erikseen selittämään, että tumpit ovat vaarallisia pikkulapsille.

Vanhempien toivotaan valvovan lapsiaan

Jaana Jokisen mukaan päiväkodin henkilökunta on sanonut pihalle pyrkiville lapsille, että alue on arkisin päiväkodin käytössä viiteen saakka. Maanantaina syysloman vapauttamia tulijoita oli jo puoliltapäivin.

– Toivomme, että nuoret ymmärtävät sen, että täällä ei voi rikkoa ja roskata paikkoja. Toivomme myös, että vanhemmat olisivat hereillä siitä mitä tapahtuu, ettei kävisi vahinkoa.

Maanantaina Jokinen ilmoitti nuotioviritelmistä ja palojäljistä sekä poliisille että Akaan kaupungin kiinteistöhuollolle. Takapihan palopaikalla Rautalan päiväkodin henkilökunta oli tehnyt positiivisenkin havainnon.

– Hyvää oli se, että tulta oli yritetty sammuttaa hiekalla. Ehkä oli säikähdetty, kun seinä alkoi jo tummua, Jaana Jokinen ja päivähoitaja Eeva-Liisa Ilomäki arvelivat.

Päiväkodin takana olevassa katoksessa tuli oli sammutettu hiekalla.

Päiväkodin takana olevassa katoksessa tuli oli sammutettu hiekalla.

Ilomäki myös näytti, kuinka tuuli oli levittänyt palaneita papereita aidan yli naapuritontille, jonka kuivassa heinikossa palo olisi voinut levitä nopeasti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?