Leijona Futsalin hyvä vire jatkui

Akaalaisittain upeasti alkanut futsalin liigakausi sai viikonloppuna jatkoa, kun Leijona Futsal pelasi kaksi kotipeliä. Lauantaina kaatui vaasalainen Ruutupaidat lukemin 4–1 (2–0) vakuuttavan esityksen jälkeen.

Juho Laine torjui Ruutupaidat lauantaina. Kuva: Tuukka Nyström.

Juho Laine torjui Ruutupaidat lauantaina. Kuva: Tuukka Nyström.

Sunnuntaina joukkue puolestaan taisteli hienosti tasapelipisteen hallitsevaa mestaria Sieviä vastaan. Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen lukemiin 2–2 (1–0), ja lisäpiste matkasi Sievin mukaan Pohjanmaalle voittomaalikilpailun paremmuuden myötä.

Lauantain ottelu oli Leijonilta vahvaa näytöstä. Sarjanelonen Ruutupaidat ei pystynyt kotijoukkueen vauhdissa mukana kun ajoittain. Avausjaksolla nähtiin kaksi hienoa maalia. Ensin osui Jussi Nyström Jirka Järven taidokkaasta esityöstä. Dusan Milojevic puolestaan väläytti laukaisutaitoaan vieden vastahyökkäyksestä  kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle.

Toisella jaksolla Leijona Futsal hukkasi tukun hyviä maalipaikkoja, ja Ruutupaidat pääsi kuin varkain iskemään kavennusosuman. Erinomaisesti jälleen Leijona-maalilla torjunut Juho Laine torjui kuitenkin tasoitusyritykset, ja lopussa Nyström ja Järvi pääsivät vielä kaunistelemaan loppulukemia tyhjään vaasalaismaaliin vieraiden haettua tasoitusta lentävällä maalivahdilla.

Leijona Futsal jatkoi hyviä otteitaan viikonlopun kotipeleissä. Kuva: Tuukka Nyström.

Leijona Futsal jatkoi hyviä otteitaan viikonlopun kotipeleissä. Kuva: Tuukka Nyström.

Loukkaantuminen lamautti hiukan

Sunnuntaina vastus oli kovinta mitä maasta löytyy, kun viime vuosien Suomi-futsalin hallitsija Sievi vieraili Akaassa. Leijona Futsalin hurja taistelu palkittiin lopulta yhdellä lisäpisteellä sarjataulukkoon. Vaikka ottelun hallinta olikin enimmäkseen vierasjoukkueella, oli myös kotijoukkueella omat paikkansa aina voittoon asti.

Maalinteosta vastasivat hienoa alkukautta pelaavat Miikka Hurme ja Jussi Nyström, jolle osuma oli jo kauden yhdeksäs.

Toisella jaksolla nähtiin ikävä tilanne, kun Leijona Futsalin Jovan Stankovic loukkasi jalkansa pahoin. Mies vietiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin, ja tällä viikolla selviää tarkempi diagnoosi. Loukkaantuminen lamautti hiukan kotijoukkueen pelaamista, mutta taisteluilme riitti kuitenkin lähes voittoon asti. Sievi tasoitti pelin vasta päätösminuuteilla, ja kuittasi siis lisäpisteen itselleen voittomaalikilpailun myötä.

Leijona Futsal ja Sievi jatkavat viikonlopun jälkeen tasapisteissä sarjan kärjessä. Molemmat ovat keränneet viidestä ensimmäisestä ottelusta 13 sarjapistettä. Se on akaalaisten osalta ylivoimaisesti paras kauden aloitus koskaan, ja hyvää virettä lähdetään jatkamaan tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkustaa Jyväskylään Liikunnan Riemun vieraaksi.42leijona-futsal2

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?