Susanna Halme sai Nuori toimija -tunnustuksen

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi on palkinnut akaalaisen Susanna Halmeen Nuori toimija -tunnustuksella.

Vuoden akaalainen Susanna Halme muutti Espooseen työn perässä.

Susanna Halme valittiin vuonna 2015 Vuoden akaalaiseksi. Nyt hän sai vapaaehtoisena ja vaikuttajana Allianssin tunnustuksen. Kuva: Tiina Kauppinen

Vuoden 2015 akaalainen, Akaan lukion viime vuoden ylioppilas ja näkövammainen Susanna Halme toimi Näkövammaisten liitossa assistenttina kesäkuuhun 2016 asti. Tämän jälkeen hän lähti puoleksitoista kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön paikalliseen erityiskouluun Tansaniaan.

Koulussa Susanna huomasi, että kymmenen pistekonetta oli epäkunnossa, jolloin hän otti yhteyttä eri toimijoihin ja sai Suomalaisen Sokeain Lasten Tukisäätiön mukaan lahjoittamaan 300 dollaria koneiden korjaukseen.

– Susanna ei ole vain rohkea ihminen lähtiessään näkövammaisena vapaaehtoistyöhön vaan myös loistava esimerkki siitä, että omalla aktiivisuudella voi vaikuttaa, Allianssi toteaa tunnustuksen perusteluissa.

Nuori toimija -tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi nuorille toimijoille ja heidän hankkeilleen sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän toimintaansa edistäneille aikuisille. Tänä vuonna ehdotuksia haettiin avoimella haulla erityisesti yhdenvertaisuuteen liittyen, ja tunnustukset jaettiin osana Nuorisotyön viikkoa.

Nuori toimija -tunnustuksen Kannustushuuto on suunnitellut vuonna 1980 syntynyt muotoilija Niko Riepponen. Tunnustuksessa nuori tyttö ja poika ovat kannustamassa asiaa tai ihmistä, johon uskovat. Susanna Halme sai oman Kannustushuutonsa Helsingissä viime viikon tiistaina.

Näkövammainen Susanna Halme kirjoitti viime keväänä hyvin arvosanoin Akaan lukiosta ylioppilaaksi. Toijalan markkinoilla hänet palkittiin Vuoden Akaalaisena.

Näkövammainen Susanna Halme kirjoitti ylioppilaaksi Akaan lukiosta. Tämän jälkeen hän on ollut assistenttina Näkövammaisten liitossa ja vapaaehtoistyössä Tansaniassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?