Kalevan Kierroksen voittaja harjoittelee, kun lapset ovat nukkumassa

Kalevan Kierroksen luistelu suoritettiin Jussin luistelussa Oulunkylän tekojääradalla. Markus Välimäki kuvassa kolmas vasemmalta. Kuva Ilkka Kivi.

Kalevan Kierroksen luistelu suoritettiin Jussin luistelussa Oulunkylän tekojääradalla. Markus Välimäki kuvassa kolmas vasemmalta. Kuva Ilkka Kivi.

Kuudesta kestävyyslajista koostuvan Kalevan Kierroksen voittajaksi urakoi tänä vuonna Viialan Virin Markus Välimäki. Kierroksen kuuluivat 30 kilometrin luistelu, 45 kilometrin hiihto, puolimaraton, 30 kilometrin soutu, 66 kilometrin pyöräily sekä 15 kilometrin suunnistus.

Lempäälässä asuvan 39-vuotiaan Välimäen vahvimpia lajeja ovat hiihto ja juoksu, tosin urheilija harmittelee polvivamman vaikuttaneen tänä vuonna juoksusuoritukseen.

Pyöräilykilpailun jälkeen kierroksen johtoon palannut Välimäki onnistui pitämään johtopaikkansa myös viimeisessä lajissa, suunnistuksessa, jota Välimäki pitää itselleen vaikeimpana.

– Mutta tänä vuonna suunnistus oli minulle poikkeuksellisen sopiva.  Hajontoja oli suhteellisen vähän ja reitti oli juostava. Onnistumiseni perustui juoksuvoimaan, Välimäki arvioi.

Välimäki on suorittanut Kalevan Kierroksen kolme kertaa. Urheilija kertoo harjoittelevansa intensiivisesti kutakin lajia kilpailujen väliajat.

– Harjoitteluni perustuu siihen, että miltei kaikki harjoitukset ovat äärimmäisen tehokkaita ja kovia. Määrät ovat suhteellisen vähäisiä mutta tehot korkealla.

Välimäen harjoittelua ohjaa myös työ ja perhe. Hän työskentelee KRP:n päälakimiehenä Vantaalla ja on yksivuotiaan pojan ja neljävuotiaan tytön isä.

– Harjoitteluni on aika lailla ilta- ja yöpainotteista. Töiden jälkeen aika menee lasten nukutukseen asti kotona, minkä jälkeen on harjoitusten vuoro.

Iltaharjoittelu ei vaikuta Välimäen yöuniin.

– Minulla on hyvät unenlahjat ja tulen toimeen suht´koht pienellä unen määrällä, koska varttia vaille kuusi aamulla lähden liikenteeseen, Välimäki kertoo.

Viialan Viri sijoittui Kalevan Kierroksen joukkuetuloksissa toiseksi. Joukkueeseen kuuluivat Markus Välimäen lisäksi Jani Hevonoja, Juha Hinkkanen, Juha Nyyssönen, Juha Prittinen ja Lauri Tolkki.

Markus Välimäen ajat ja lajikohtaiset sijoitukset Kalevan Kierroksen osakilpailuissa.

Luistelu 30 km: 56.22 (13.)

Hiihto 45 km: 2.05,41 (1.)

Puolimaraton: 1.19,08 (2.)

Soutu 30 km: 3.09,08 (8.)

Pyöräily 66 km: 1.37,01 (3.)

Suunnistus 15 km: 1.46,19 (7.)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?