Risto Kalliaisen uusi yritys osti Jamati-Osan renkaat ja pienkonepuolen

Risto Kalliainen on jo ehtinyt maalata hallin ovet rengasketjun väreillä.

Risto Kalliainen on jo ehtinyt maalata Hallamäentien hallin ovet rengasketjun väreillä.

Akaalainen MR-myynti Oy on ostanut Toijalassa toimivan Jamati-Osan rengaspuolen ja pienkonehuollon liiketoiminnan. MR-myynnin toimitusjohtaja on myös Leomuovin toimitusjohtajana jatkava Risto Kalliainen.

– Yrittäjän pitää yrittää. Ajattelin, että tämä on erilaista kuin teollinen kauppa, ja tästä on virkistystä molemmille puolille. Pääsen kokeilemaan esimerkiksi markkinoinnissa nopeammin asioita, joita teollisuudessa on tullut mieleen, Kalliainen perustelee uutta aluevaltausta.

Markkinointi onkin se osa-alue, jossa Kalliaisen työpanos uudessa yrityksessä tulee näkymään. Miehen päätyö on edelleen johtaa Leomuovia, joka juuri laajensi tilojaan Viialassa rakennuttamalla uuden hallin.

Lisää työtä ja työpaikkoja

Risto Kalliaisen kiikarissa oli muitakin myynnissä olleita yrityksiä, mutta renkaat, pienkoneet ja paikallisuus olivat houkuttelevin yhdistelmä. Renkaiden myynti, vaihto ja säilytys jatkuvat Hallamäentiellä osana Rengas Center -ketjua, ja saman katon alta löytyy edelleen esimerkiksi valtuutettu Suzuki-perämoottorien huolto.

Risto Kalliainen (vas.) aikoo markkinoida muun muassa pienkonehuoltoa ja mopojen talvisäilytystä sekä Akaassa että lähiseudulla. Timo Hänninen jatkaa entisiä töitään uudessa MR-myynnissä.

Risto Kalliainen (vas.) aikoo markkinoida muun muassa pienkonehuoltoa ja mopojen talvisäilytystä sekä Akaassa että lähiseudulla. Timo Hänninen jatkaa entisiä töitään uudessa MR-myynnissä.

– Pelkkää rengaspuolta en olisi ostanut, enkä pelkkää pienkonehuoltoa. Pienkoneiden korjauksen lisäämiseen tullaan panostamaan, samoin mopojen ja skoottereiden huoltoon ja talvisäilytykseen. Näin saadaan meille talveksi töitä ja asiakkaille kevääksi turvallinen ja kunnossa oleva kulkupeli.

Rengaspuolella on Akaassa kilpailua, mutta Kalliainen uskoo, että kaikille riittää asiakkaita. Mopojen, ruohonleikkureiden, perämoottorien ja muiden pienkoneiden korjaamisessa MR-myynti aikoo kasvattaa asiakaskuntaansa sekä Akaassa että lähialueilla.

– Autopuolella haluan panostaa non-stop-ajattelulla toimivaan huoltoon. Öljyt voi tulla vaihdattamaan, kun siltä tuntuu. Teemme myös esimerkiksi pakoputki- ja jarruremontteja, Kalliainen kertoo.

Hän uskoo, että nykyinen 600 neliön vuokratila Hallamäentiellä on hyvä paikka kehittää toimintaa. Samassa rakennuksessa, entisessä tapettitehtaassa, on muitakin yrityksiä, ja Kalliaisen mukaan niistä on toisilleen hyötyä kuten muistakin akaalaisista firmoista koko paikkakunnalle.

– Kun olen itsekin kaupungin elinkeinojaostossa, mieluummin näen, että asiat kehittyvät kuin taantuvat, ja tänne tulee lisää työpaikkoja.

Rengas- ja pienkonepuolen kaksi työntekijää jatkavat MR-myynnin leivissä, ja vuodenvaihteessa yritykseen tulee töihin kolmas henkilö.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?