Nälkäpäivä-keräys karttui Akaassa yli 6000 eurolla

Hernekeittoa Nälkäpäivänä olivat myymässä Sarianne Lohi, Siiri Lohi ja Arja Lohi, joka vuosittain myös valmistaa keiton.

Nälkäpäivänä Toijalassa myivät hernekeittio Sarianne Lohi, Siiri Lohi ja Arja Lohi, joka vuosittain myös valmistaa keiton. Kuva: Noora Pajari.

Nälkäpäivää vietettiin 15.–17. syyskuuta. Akaassa toimivat SPR:n osastot olivat mukana toteuttamassa keräystä.

Toijalan osasto järjesti tuttuun tapaan lipaskeräystä paikallisissa marketeissa kaikkina kolmena keräyspäivänä. Lipasvahteina viihtyi nelisenkymmentä vapaaehtoista. Osaston mukaan vastaanotto keräykselle oli positiivista, kuten aikaisempinakin vuosina.

Viimeisenä keräyspäivänä eli lauantaina, oli osaston toimitila Sykkeellä myynnissä perinteistä Nälkäpäivän hernekeittoa sekä tilan edustalla paistettuja muurinpohjalettuja. Kun sää oli mainio ja ihmisiä mukavasti liikkeellä, tekivät keitto ja letut kauppansa.

Osaston sähköiseen keräyslippaaseen kertyi myös jonkin verran lahjoituksia, mutta osaston mukaan edelleenkin on keräyksissä vanha keino uusia parempi. Osaston mukaan avun antaminen henkilökohtaisesti tuntuu kuitenkin olevan se ajatuksia herättävin.

Toijalan osaston keräystulos oli tänä vuonna 4 037,77 euroa. Summa on jo kokonaisuudessaan tilitetty Katastrofirahastolle.

Koulut mukana keräyksessä

SPR Kylmäkosken osaston Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti 929,34 euroa. Osaston pääkeräyspaikka oli Tokmannin edustalla, minkä lisäksi lippaita oli kassoilla. Keräys järjestettiin myös kouluilla.

SPR Viialan osaston Nälkäpäivä-keräykset keskittyivät Viialan S-marketin eteen sekä Rasin koululle. Keräykset tuottivat yhteensä 684, 60 euroa.

Alustava valtakunnallinen keräystulos oli tänä vuonna 1 350 000 euroa, mutta lopullinen yhteenlaskettu tulos selviää vasta marraskuussa. Lahjoittaminen onnistuu vielä lokakuun loppuun saakka verkossa ja puhelimella.

Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken osastot kiittävät keräykseen osallistuneita.

Letunpaistossa oli aika ajoin väkeä jonoksi asti.

Sykkeen edustalla oli aika ajoin lettujono. Kuva Mika Lohi.

Lettua odottelemassa Leila Koskela ja Eero Lapinleimu.

SPR Toijalan osaston toimitilan edessä lettua odottelemassa Leila Koskela ja Eero Lapinleimu. Kuva Satu Kari. 

Letunpaistopisteellä osaston keräyspäällikkö Mika Lohi sekä Satu Kari ja Marika Pykälö.

Letunpaistopisteellä Toijalan osaston keräyspäällikkö Mika Lohi sekä Satu Kari ja Marika Pykälö. Kuva Noora Pajari.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?