Akaalaisnuoret valitsevat uuden nuorisovaltuuston

Parifrisbeegolf, nuorisovaltuusto

Akaan nuorisovaltuusto järjesti toukokuussa Toijalassa parifrisbeegolfkisan. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Petja Kopperoinen (vas.) palkitsi Olli Niemisen ja Aukusti Lehtosen alle 16-vuotiaiden sarjan voitosta.

Akaalaiset nuoret pääsevät valitsemaan tänä syksynä uutta nuorisovaltuustoa toimikaudelle 2017–2018. Akaan yhdeksänjäseninen nuorisovaltuusto valitaan kouluilla ja nuorisotiloilla suoritettavalla vaalilla.

Ehdokkaaksi voivat asettua tänä vuonna 15–20 vuotta täyttävät akaalaiset nuoret.  Ilmoittautumisaika on 13.9.–13.10. Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan siihen tarkoitetulla lomakkeella, joka on tulostettavissa www.nuortenakaa.fi-sivustolta. Lomakkeen voi myös noutaa nuorisotiloilta tai nuorisotoimistolta. Ehdokkaaksi ilmoittautuminen päättyy 13.10. kello 15.00.

Äänioikeutettuja ovat 15–20-vuotiaat akaalaisnuoret. Äänestys järjestetään seuraavissa äänestyspaikoissa: 31.10.–1.11. kello 15–20 Toijalan nuorten toimintakeskus ja Nuorisokeskus Viialassa,  2.11. kello 15–20 Toijalan nuorten toimintakeskus ja kello 15–18 Nuorisokeskus, 3.11. kello 10–13 Hirvialhon koulu  ja Toijalan Yhteiskoulu ja lukio.

Akaan nuorisovaltuusto koostuu yhdeksästä varsinaisesta ja yhdeksästä varajäsenestä ja sen toimikausi on kaksi vuotta. Nuorisovaltuusto tarjoaa nuorille vaikuttamiskanavan oman kaupungin asioihin. Nuorisovaltuustossa nuoret toimivat nuorten asioiden asiantuntijoina ja aloitteentekijöinä koko kaupunkia koskevissa asioissa osallistumalla kaupunginhallituksen ja lautakuntien kokouksiin. Lisäksi nuorisovaltuuston kautta on mahdollista osallistua alueelliseen ja valtakunnalliseen vaikuttamistoimintaan. Nuorisovaltuuston yksi tehtävä on myös järjestää toimintaa nuorille.

Lisätietoja nuorisovaaleista löytyy netistä osoitteesta: www.nuortenakaa.fi tai www.facebook.com/nuva.akaa

Keskustelua eturivissä kuuntelivat 11-vuotiaat Otto Virtanen ja Julius Lammasaitta sekä nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Oona Eskeli.

Nuorisovaltuusto järjesti vuosi sitten keskustelutilaisuuden skeittipaikan rakentamisesta Akaaseen. Keskustelua eturivissä kuuntelivat Otto Virtanen ja Julius Lammasaitta sekä nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Oona Eskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?