Kauppaopettajat ovat kävelleet jo 50 vuotta

Juhlapäivän KOUK-reitille osallistuivat perustajajäsenistä Oili Valjakka (vas.), sekä Liisa Sjöblom, Raija Partio ja Kalervo Rekola.

Juhlapäivän Kouk-reitille osallistuivat perustajajäsenistä Oili Valjakka (vas.), sekä Liisa Sjöblom, Raija Partio ja Kalervo Rekola.

Valkeakosken seudun kauppaoppilaitoksessa eli nykyisessä VAAOssa perustettu Kauppaopettajien Ulkoilukerho Kouk vietti toissa viikolla 50-vuotisjuhlaansa. Kävelyllä oli mukana 13 nykyistä ja entistä kauppaopettajaa, ja iltajuhlassa oli myös heidän tukijoukkojaan.

Juhlaa järjestämässä olivat akaalaiset Raija Partio, Liisa Sjöblom ja Kalervo Rekola sekä Liisa Henttonen Valkeakoskelta. Juhlan kunniaksi tilattiin Kouk-juhlapaidat.

50-vuotisjuhlassa jaettiin arvomerkkejä kuten Anitta Kautio-Toikan saama Kouk-marsalkan merkki, jonka saamiseksi pitää osallistua kävelylle 500 kertaa. Kävelyitä järjestetään vuosittain vain 19, eli merkinsaaja on osallistunut aktiivisesti yli neljännesvuosisadan järjestettyihin koukkauksiin.

Harri Tuomola sai visiirin arvon suoritettuaan 50 pistettä. Lisäksi kolmea jo eläkkeelle jäänyttä koukkaajaa muistettiin Tutankhamonin ansiokirjalla. Tämän saamiseksi henkilön tulee osallistua 10 vuoden ajan eläköitymisen jälkeen Kouk-reiteille aktiivisesti. Näitä aktiivisia olivat Eino Jolanki, Varpu Palhamo ja Martti Holopainen.

Kouk syntyi ennen tyky-aikaa

Kouk syntyi ennen kuin tyky-toiminnasta edes puhuttiin. Kaiken takana oli opettajien omaehtoinen toiminta. Porukka päätti, että kävely yhdessä joka toinen viikko olisi sopiva liikunnan muoto.

Ensimmäinen koukkaus käveltiin 29.9.1966 Valkeakoskelta Viidennumerolle. Mukana olivat Oili Valjakka, Pentti Mustonen, Irja Bergius, Ritva Rautio, Aarno Palhamo, Eeva Löthman ja Kouk-aatteen isä Kustavi Hirvimies.

Kouk elää ja toimii edelleen virkeästi. Viime torstaina koukattiin 922. koukkaus, ja koukkaajien keskiarvo per koukkaus on tilastojen mukaan 8,8. Koukkaajat ovat siis jo kiertäneet maapallonkin kaksi kertaa ympäri kävelemällä, kun Kouk-kilometri on 10.

Kouk-pisteitä on jaettu yhteensä 8118. Yksi piste vastaa yhtä osallistumiskertaa kerhon ulkoilureitille.

Juhlapäivän KOUK-reitille lähdettiin entisen oppilaitoksen tontilta Valkeakoskelta, josta myös ensimmäinen kävelyreitti 50 vuotta sitten lähti kohti Viidennumeroa. Kuvassa vasemmalta Kalervo Rekola, Liisa Sjöblom ja Raija Partio.

Juhlapäivän Kouk-reitille lähdettiin entisen oppilaitoksen tontilta Valkeakoskelta, josta myös ensimmäinen kävelyreitti 50 vuotta sitten lähti kohti Viidennumeroa. Kuvassa vasemmalta Kalervo Rekola, Liisa Sjöblom ja Raija Partio.

 

Liisa Sjöblom

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?