Jos valtuusto haluaa, Akaan uusi valtuusto on nykyistä pienempi

Jos Akaan kaupunginhallituksen esitys läpäisee valtuuston, on Akaan huhtikuussa 2017 valittava valtuusto nykyistä pienempi. Uuteen valtuustoon valitaan 35 jäsentä, kahdeksan vähemmän kuin työnsä päättävässä valtuustossa.

Hallituksen kokouksessa viime tiistaina ainoastaan Jukka Saari (vas) oli nykyisen 43 jäsenen kannalla, mutta hänen muutosesitystään ei kukaan kannattanut. Sen sijaan Tuomo Småttin (kok) esitystä 27 valtuutetusta Susanna Saxberg (kok) kannatti, joten asiasta äänestettiin. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren tekemän pohjaesityksen, eli 35 jäsenen kannalla olivat Salla Bister (sd), Hannu Järvinen (sd), Tapio Kivistö (ps), Inka Loppi (sd), Mari Peräkivi (kesk) ja Jukka Saari (vas). Tuomo Småttin esitystä kannattivat Marita Markkula (ps), Jouko Rytkönen (kok) ja Susanna Saxberg (kok).

Vuoden 2015 voimaan tulleen uuden kuntalain mukaan valtuuston koon päättää kunta itse. Laki määrittelee ainoastaan, joka Akaan kaupungin kokoisilla kunnilla, 5001-20 000 asukasta, on 27 valtuustettua.

Akaan valtuusto kokoontui keskiviikkona Viialan koulun ruokasalissa. Kokoustauolla puheenjohtaja Saila Kallioinen sai käyttöönsä Viialan valtuuston puheenjohtajan nuijan, jonka Eira Koskinen hänelle toimitti. Kokousta edelsi tutustuminen juuri peruskorjattuun kouluun.

Akaan valtuusto kokoontui joulukuussa 2015 Viialan koulun ruokasalissa. Kokoustauolla puheenjohtaja Saila Kallioinen sai käyttöönsä Viialan valtuuston puheenjohtajan nuijan, jonka Eira Koskinen hänelle toimitti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?