Tekninen lautakunta palautti budjetin valmisteluun

Tuomo Smått arveli, että valtio ei anna Akaalle lupaa uuden hyvinvointikeskuksen rakentamiseen.

Tuomo Smått oli lautakunnassa laajasti eri mieltä teknisen toimen valmisteleman budjetin sisällöstä. Investointipuolella Smått esitti lisärahaa muun muassa Toijalan Satamaan.

Akaan tekninen lautakunta palautti ensi vuoden talousarvioesityksen toiminnalliset tavoitteet ja henkilöstösuunnitelman takaisin valmisteluun. Palauttamista ehdotti Tuomo Smått (kok), ja lautakunta oli asiasta yksimielinen.

Smått ehdotti myös muutoksia investointiohjelmaan, ja nekin hyväksyttiin yksimielisesti. Maa-alueiden myyntituloarvio oli 430 000 ja rakennusten myyntituloarvio 200 000. Uudet summat ovat 250 000 ja 530 000 euroa.

– Halusin harmonisoida budjettiraamin ja teklan budjetin. Raamissa summat olivat 350 000 ja 200 000. Ne olivat varmaan lipsahtaneet teklan budjettiin väärin päin. Lisäksi pantiin rakennusten myyntitavoitetta lisää, jotta saadaan riittävästi varoja uimarannan saneeraamiseen.

Toijalan Sataman alueen kehittämiseen oli esitetty 50 000 euroa vuodelle 2019. Småttin ehdotuksesta summaksi muutettiin investointiesityksessä 100 000 euroa ja se aikaistettiin vuodelle 2017.

Huonokuntoisia virkistystiloja ei tarvita

Esitykset uudesta valmistelusta tehnyt Tuomo Smått on sitä mieltä, että esimerkiksi teknisen toimen toiminnallisten tavoitteiden täytyisi olla paremmin ohjaavia, helpommin mitattavia ja innostavampia. Ajankohtaa, jolloin uusi esitys pitää tuoda lautakuntaan, ei päätetty.

– Sovittiin, että tehkää hyvät ja ajoissa, Smått kertoo.

Hän ei keskustellut muutostarpeista etukäteen virkamiesten kanssa.

– Olin niin laajasti eri mieltä valmistelumateriaalin kanssa, että eivät he olisi niihin pystyneet.

Lautakunta odottaa lisävalmistelua myös siitä, mitä rakennuksia myymällä saadaan ensi vuonna yli puoli miljoonaa euroa kaupungin kassaan.

– Se kuuluu ensisijaisesti operatiivisen johdon arvioitavaksi. Rakennusten käyttöasteet ja luokat tulevat seuraavaan kokoukseen uudelleen arviotavaksi, mutta olisi hyödyllistä, että meillä olisi muutamia hyväkuntoisia virkistyskäytössä olevia tiloja eikä useita huonokuntoisia.

Småttin mukaan muun muassa Vainionlahden leirikeskuksesta keskusteltiin, mutta mitään muitakaan kohteita ei rajattu pois.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?