Tuulia Laukkaselle suunnistushopeaa Koululiikuntaliiton kisoista

 

suunnistus, Tarpian Suunta, Koululiikuntaliitto, Tuulia Laukkanen

Tuulia Laukkanen toi tänäkin vuonna mitalin Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisoista. Tämänvuotiset kisat käytiin Kajaanissa elokuun lopulla.

Kymmenvuotias Tuulia Laukkanen Viialasta suunnisti toistamiseen mitaleille Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisoissa. Viime vuonna Tuulia vei Kirkkonummella voiton D9RR-sarjassa ja tänä vuonna Kajaanista tuliaisina oli jaettu hopea D10RR-sarjassa. Tuulian sarjaan osallistui 58 kilpailijaa.

Tuulian aika viiden rastin radalla oli 18.22. Minuutin erolla voittoon suunnisti Venla Lehtonen Ulvilasta.

RR- eli rastireittiradalla siima opastaa reitin löytämisessä rastien välillä. Sitä ei ole kuitenkaan vedetty suoraan rastilta toiselle, ja mutkia oikaisemalla voi suunnistaja päästä nopeammin rastilta toiselle. Tuulian reitinvalinta erityisesti rastien kolme ja neljä välillä onnistui nappiin, sillä hän oli osuudella yli puoli minuuttia kisan voittajaa nopeampi.

Tuulian mukaan Kajaanissa maasto oli vaativampaa kuin viime vuonna Kirkkonummella. Kisat käytiin Vimpelinvaaran alueella, jossa isot korkeuserot sekä korkea kanervikko toivat kisaan oman haasteensa.

– Maasto oli erityyppistä kuin meidän hämäläinen maastomme. Siellä karttaan oli merkitty alle metrisetkin kivet, joita täällä ei edes merkitä, koska niitä on niin paljon. Karttaa oli hankala lukea, koska siellä ei ollut sellaisia kiinnekohtia tai pusikoita, joita täällä on, kertoo Tuulian isä Petri Laukkanen.

Maltti on valttia

Rasin koulun neljättä luokkaa käyvä Tuulia edustaa suunnistuksessa Tarpian Suuntaa. Lajin Tuulia on aloittanut pari vuotta sitten isosiskonsa Lauran jalanjäljissä. Myös pikkuveli, viisivuotias LauriIlari on ollut jo muutaman kerran mukana iltarasteilla.

– Suunnistus on kivaa ja olen aina tykännyt siitä, Tuulia perustelee.

Petri-isän mukaan Tuulialla on myös suunnistajalle sopivia ominaisuuksia.

– Tuuliassa on tiettyä rauhallisuutta ja keskittymistä suoritukseen, suunnistushan ei ole pelkkää juoksemista. Tuulia pystyy lukemaan karttaa tosi hyvin, Petri Laukkanen arvioi.

Suunnistuksen lisäksi Tuulian harrastuksiin kuuluu yleisurheilu, hiihto, joukkuevoimistelu ja pianonsoitto.

Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisoihin osallistui Akaasta myös D11TR-sarjassa kilpaillut Helmi Hujanen sekä Tuulian sisko, D14-sarjassa suunnistanut Laura Laukkanen, joka opiskelee liikuntaluokalla Tampereella ja edusti kisoissa Tamperetta. Helmi oli sarjassaan 55. ja Laura 37.

 

Akaasta Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisoihin Kajaanissa osallistuivat Laura Laukkanen (vas.), Helmi Hujanen ja Tuulia Laukkanen. Kuva: Petri Laukkanen.

Akaasta Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskisoihin Kajaanissa osallistuivat Laura Laukkanen (vas.), Helmi Hujanen ja Tuulia Laukkanen. Kuva: Petri Laukkanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?