Valtin Mikael Viitanen otteli pronssia

Mikael Viitanen lähti vetämään 4-ottelun viimeistä lajia 800 metrin juoksua. Joona Lehtinen (nro 28) ja Tapio Suojanen (nro 22) tarkkailuasemissa. Kuva: Pinja Lehtinen.

Mikael Viitanen lähti vetämään 4-ottelun viimeistä lajia 800 metrin juoksua. Joona Lehtinen (nro 28) ja Tapio Suojanen (nro 22) tarkkailuasemissa. Kuva: Pinja Lehtinen.

Lauantaina Tampereen Ratinan stadionilla 9–13-vuotiaat yleisurheilijat kilpailivat Hämeen piirin ottelumestaruuksista.  Näissä kesän II-otteluissa on mukana haasteellisia lajeja kuten aitajuoksu, korkeushyppy ja keihäänheitto, jotka karsivat jyvät akanoista. Suomen Urheiluliitto on jo usean vuoden ajan painottanut monipuolista osaamista, mitä nämä ottelulajiyhdistelmät hyvin mittaavat.

Viialan Valtin 11-vuotiaat pojat Mikael Viitanen, Tapio Suojanen ja Joona Lehtinen ottelivat kaikki yli tuhat pistettä 4-ottelussa, jossa lajeina olivat 60 metrin aidat, korkeus, keihäs ja 800 metriä.

Pojat parantelivat lajiennätyksiään ja napsivat hyvät sijoitukset. Mikael Viitanen sai pronssia, Tapio Suojanen otteli neljänneksi ja Joona Lehtinen seitsemänneksi.

Viitanen keräsi ottelusta 1233 pistettä tuloksilla 10,80; 130; 19,28 ja 2.48.16. Mestaruus meni Tampereen Pyrinnön Antti Sainiolle ja hopea saman seuran Konsta Tynkkyselle. Tapio Suojasen tasaisen varma ottelusarja toi pisteitä 1141 ja Joona Lehtisellä 1039.

Kuten Valtin 11-vuotiailla pojilla, niin myös 11-sarjan Elice Heleniuksella on jo usean vuoden harjoittelutausta. Elice sijoittui 11:nneksi ja jäi vain seitsemän pistettä kymmenennestä sijasta.

Jenna Pentinniemi ja Sanni Niskanen ovat aloittaneet yleisurheilun vasta hiljattain, mutta lähtivät rohkeasti mukaan kilpailemaan ja hakemaan kilpailukokemusta eri lajeista.

Hämeen piirin seurojen välistä toiminnan laajuutta ja laatua mittaavassa sisulisäpisteiden kokonaistilanteessa Valtti on tällä hetkellä yhdeksäntenä. Lauantain otteluista sisulisäpisteitä kertyi 66. Pm-kisoista on jäljellä vielä yksittäislajien sisulisähuipentuma ensi viikonloppuna Ratinassa ja maastoviesti 21.9. Lempäälässä.

Vauhdille 55 sisulisäpistettä

Toijalan Vauhdin urheilijoista ei tällä kertaa kukaan yltänyt otteluissa mitaleille, mutta omia ennätyksiä urheilijat tehtailivat ja keräsivät seuralle 55 sisulisäpistettä.

Laura Ratilainen T9-sarjassa ylsi Vauhdin parhaaseen ottelusijoitukseen. Laura sijoittui tasaisesti kaikissa 4-ottelun lajeissa (40 metriä, korkeus, keihäs ja 800 metriä) kuuden parhaan joukkoon ja oli ottelun kuudes 755 pisteellä.

Samoin tasaisilla suorituksilla T11-sarjan Jonna Uolamo otteli 928 pistettä ja sarjassaan seitsemänneksi. T9-sarjan Eevi Vatka oli kymmenes 496 pisteellä ja otti lajivoiton keihäänheitossa tuloksella 17,65.  Sisarukset Arttu ja Anni Viljanen ottelivat myös mainiosti. Arttu otteli P9-sarjassa 518 pistettä ja Anni T10-sarjassa 791 pistettä. Artun sijoitus oli 12. ja Annin 15.  Annin keihäänheittotulos 21,67 oli neljänneksi paras sarjassaan.

Aija Mansikka

Kari Uolamo

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?