Sykkeellä myydään hernekeittoa Nälkäpäivä-keräyksen hyväksi

SPR:n Toijalan osaston tiloissa Sykkeellä on tänäkin vuonna myynnissä hernekeittoa. Kuva on vuodelta 2014.

SPR:n Toijalan osaston tiloissa Sykkeellä on tänäkin vuonna myynnissä hernekeittoa. Kuva on vuodelta 2014.

Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta autetaan hädänalaisia niin kotimaassa kuin ulkomailla. Keräys järjestetään 15.–17.9.

Toijalassa Nälkäpäivä-keräystä vietetään perinteisesti järjestämällä lipaskeräys paikallisten markettien auloissa kaikkina kolmena keräyspäivänä.

Lipaskeräyksen lisäksi SPR Toijalan osaston toimitila Syke on avoinna lauantaina 17.9. kello 10–12. Myynnissä on tuttuun tapaan hernekeittoa, mutta nyt sen lisäksi voi nauttia myös toimitilan edessä säävarauksella paistettavista muurinpohjaletuista. Hernekeittoa voi ostaa myös mukaan.

Varoja käytetään kotimaassa ja ulkomailla

Nälkäpäivän aikana kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen ja siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Rahoilla voidaan auttaa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja maailmalla. Juuri nyt katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi Itä-Ukrainan konfliktin myötä kodittomiksi joutuneita.

Varoja käytetään myös kotimaassa. Kun tulipalo tekee tuhoaan, ihminen voi menettää kaiken. Katastrofirahastoon lahjoitetuista varoista hankitaan vuosittain useille tulipalon uhreille tarvikkeita, joita he tarvitsevat selviytyäkseen ensimmäisistä päivistä. Punainen Risti antaa myös henkistä tukea onnettomuuksien uhreille ja heidän läheisilleen.

Katastrofirahaston varoja käytetään myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttamisvalmiuteen. Vapaaehtoiset auttavat viranomaisia esimerkiksi kadonneiden etsinnöissä ja suurissa onnettomuuksissa.

Viialassa kerätään S-marketin edessä

SPR:n Viialan osasto järjestää lipaskeräyksen Nälkäpäivä-keräyksen hyväksi Viialan S-marketin edustalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?