Jukka Tolonen vierailee Viialan Majataloillassa

Jukka Tolonen tuli 1960-luvulla tunnetuksi Tasavallan Presidentti -yhtyeen kitaristina.

Jukka Tolonen tuli 1960-luvulla tunnetuksi Tasavallan Presidentti -yhtyeen kitaristina.

Ensi sunnuntaina 18.9. vietetään syksyn ensimmäistä entisten nuorten Majataloiltaa Viialan kirkolla kello 17. Majataloillan musiikkiesiintyjäksi saapuu helsinkiläinen muusikko Jukka Tolonen, joka kuuluu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin kitaristeihin.

Tolonen tuli kuuluisaksi Tasavallan Presidentti -yhtyeen kitaristina jo 1960-luvun puolivälissä. 1970-luvulla alkoi pitkä, kansainvälisestikin tunnustettu ura, joka sisälsi useita soololevyjä sekä esiintymisiä huippu-artistien kanssa  eri puolilla maailmaa.

Rock-vuosinaan Tolonen ajautui päihde- ja huumekierteeseen, ja hän joutui vankilaan naisystävänsä puukotuksesta. Vankilassa Tolonen tuli uskoon ja hänen elämänsä muuttui täysin. Esiintymispaikoiksi valikoituivat kirkot ja seurakunnat mutta myös vankilat, joissa Tolonen kertoi elämänsä muutoksesta. Nykyisin Tolonen esiintyy itseään pianolla säestäen, koska nivelrikko sormissa on vienyt häneltä mahdollisuuden soittaa kitaraa.

Majataloillan teemana on vapaus. Majataloillan puhujavieras on Maata Näkyvissä -festivaalien projektipäällikkö, sosionomi ja nuorisotyönohjaaja Lauri Halme Turusta.

Majataloilta kutsuu edelleen kaikenikäisiä ja kaikenlaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä lepäämään viihtymään, sekä kohtaamaan Sanan ja musiikin merkeissä. Illan aikana on illallistarjoilu. Lapsille on pyhäkoulu ja yli 10-vuotiaille oma backstage -klubi. Majatalo-iltaa on kaikille vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?